Fem lure tips for bagasjen

Hvem har skylden når bagasjen blir forsinket eller forsvinner? Følg disse tipsene og sørg for at det ikke er deg!

Som regel er det ikke din feil at bagasjen ikke dukker opp dit den skal. Tross alt, du har jo levert den i riktig skranke og funnet frem til riktig bagasjebånd? Følg disse tipsene for å minske risikoen for at det er nettopp din bagasje som blir stående igjen.

  1. Sørg for at bagasjen er godt merket med ditt navn, adresse og telefonnummer. Bruk flyselskapets egne merkelapper og ikke vær redd for å slenge på et par stykker.

  2. Pass på at bagasjen får sin identifikasjonslapp (den hvite som klistres på kofferten i innsjekkingsskranken) og at denne sitter godt på. Flypersonale kan faktisk glemme de også!

  3. Bruk en rem rundt kofferten. Med en enkel rem eller et belte kan du sørge for at kofferten ikke åpner seg under transport og dermed må særbehandles.

  4. Ikke pakk kofferten eller vesken for full. Det er ikke alltid at bagasjen får like fin behandling underveis som man skulle tro, er kofferten sprengfull kan sidene for revne og innholdet dermed spres for alle vinder.

  5. Ikke ta med ulovelige gjenstander. Selv om bagasjen du sender ikke er tilgjengelig for deg under flyturen er det for eksempel ikke lov å pakke med seg våpen i kofferten. Dette gjelder også gjenstander som gassbeholdere, fyrstikker, lightere, fyrverkeri og maling. En full oversikt finner du i flybilletten din.
I denne artikkelen kan du lese mer om hva du har krav på hvis bagasjen er forsinket eller forsvinner.