<i>Foto: Hotellet</i>
Foto: HotelletVis mer

Fem flotte herregårdshelger

Albert Kök Hotel & Konferens

Alberts ligger i Trollhättan, med utsikt over slusene til Väneren. Hovedbygningen er fra 1856, og det familieeide hotellet er kjent for sin gode restaurant. Her regjerer Erik Florén og Rickard Halleröd, begge kjente kokker. Sveriges kokkelandslag trener ofte her før store kokkemesterskap.

I tillegg til å spise godt i restauranten kan du ta en båttur i slusene, spille golf, eller dra på elgsafari.

Dette får du:
I vårpaketet får du toretters middag og frokostbuffét. Ellers har hotellet Albertspaketet der du får velkomstkaffe med hjemmebakst, en drink med sjokolade på rommet, seksretters middag på kveldene, og selvsagt frokost.

Pris:
Vårpaketet koster 1.500 svenske kroner (cirka 1.260 kroner) for to personer i dobbeltrom per natt. Totalpris fre-søn for to personer - 3.000 svenske kroner, cirka 2.520 kroner.

Albertpaketet koster 2.190 svenske kroner (cirka 1.840 kroner) for to personer i dobbeltrom per natt. Legger du til 250 svenske kroner (cirka 210 kroner) per pers, får du VIP-behandling med champagne, frukt, sjokolade og badekåper. Totalpris fre-søn (ikke VIP) - 4.380 svenske kroner, cirka 3.680 kroner.

Herregårdshelg i Sverige til 2.000

  1. Fem flotte herregårdshelger


På nett:
Albert Kök Hotel & Konferens
Visit Trollhättan

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis merLänsmansgården

Länsmansgården ligger i Sunne i Värmland, litt nord for Karlstad og ikke langt unna norskegrensen. Hotellet har vært eid av samme familie siden 1914. Det er denne herregården som er modellen til Länsmansgården i Selma Lagerlöfs bok Gösta Berlings saga.

Restauranten serverer svensk mat, helst lokalprodusert, og har flott utsikt over innsjøen Fryken.

Av severdigheter og aktiviteter i nærheten kan nevnes Mårbacka Minnesgård, forfatter Selma Lagerlöfs hjem, Rottneros blomster- og skulpturpark og Sahlströmgården. Vil du røre på deg finnes det en golfbane i nærheten, og du kan også padle i Rottnaelven.

Dette får du:
I pakken Weekend i Värmland får du overatting i dobbeltrom i to netter, to frokostbufféter og to treretters middager.

Pris:
3.880 svenske kroner, cirka 3.260 kroner, for to personer fre-søn.

Herregårdshelg i Sverige til 2.000

  1. Fem flotte herregårdshelger


På nett:
Länsmansgården i Sunne
Välkommen till Sunne

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis merHôtel Eggers

Dette er ikke egentlig en herregård, men Hôtel Eggers er Sveriges tredje eldste hotell, og ligger i Göteborg. Perfekt dersom du vil ha litt storbyferie i samme slengen. Hotellet ligger på Drottningtorget, så godt som midt i sentrum.

Hotellets restaurant er en velkjent restaurant som har trukket folk siden 1800-tallet, og kan kanskje best sammenlignes med Oslos Teatercafé. Som gjest kan du velge om du enten vil spise i den store salen, eller i et av de mindre rommene der det bare er noen få bord.

Göteborg kan by på shopping, fornøyelsesparken Liseberg, golf, båtturer i skjærgården og mye mer.

Dette får du:
I pakken Romantisk Weekend inngår en flaske musserende med sjokolade og rose, overnatting i et av hotellets executiverom, en treretters middag i restauranten og to frokostbufféter.

Herregårdshelg i Sverige til 2.000

  1. Fem flotte herregårdshelger

Pris:
3.580 svenske kroner, cirka 3.000 kroner, for to personer fre-søn.


På nett:
Hôtel Eggers
Göteborg

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis merGrythyttans Gästgivaregård

En gourmethelg på Grythyttans Gästgivaregård er hakket dyrere enn de andre helgene, men dette gjestgiveriet er Sveriges mest kjente og veldig spesielt. Gjestgiveriet ligger i Grythyttan, åtte mil øst for Karlstad. Det består av flere vakre trebygninger, en av dem fra så tidlig som 1640. Rommene ligger enten i hovedhuset, eller i små stugor. Gjestgiveriet har vakre grøntområder, særpregede rom og en helt spesiell atmosfære. Ingen tv på rommet - her skal du koble av og nyte omgivelsene.

Grythyttans Gästgivaregård er kjent for sin gode gourmetmat inspirert av sydeuropeiske kjøkken. Råvarene er helst lokalproduserte. Vinkjelleren er velfylt og gjestgiveriet arrangerer ofte vinsmaking.

Blir det så mye god mat at du føler for å røre på deg kan du spille golf eller tennis, du kan fiske, padle i kano, dra på ridetur, eller rusle en tur.

Dette får du:
Gourmetpaketet inneholder to netter i dobbeltrom, to frokostbufféter, to fireretters gourmetmiddager og en lunsj.

Pris:
3.090 svenske kroner per persom for gourmetpakken. Totalpris for to - 6.180 svenske kroner, cirka 5.200 kroner. Du kan også bo på gjesterom med to separate senger og få samme gourmetpakke til 2.690 svenske kroner, cirka 2.250 kroner.

Herregårdshelg i Sverige til 2.000

  1. Fem flotte herregårdshelger


På nett:
Grythyttan Gästgivaregård
VärmlandHennickehammars Herrgård

Denne herregården ligger i Filipstad, like utenfor Karlstad, og har både gourmetrestaurant og spa.

Matsalen er fra 1700-tallet, og her får du gourmetmat laget med lokale råvarer. Og til frokost kan du steke dine egne vafler! Ellers kan du spille tennis, padle i kano, ro, bade i vannet og i badestamp, ta boblebad, spille volleyball, fiske, dra på sykkeltur, på fottur, ri på hest, eller spille golf.

Dette får du:
Långweekend på Hennickehammars inneholder to frokostbufféter, to treretters middager og en lunsj.

Pris:
Langweekendpakken koster 2.190 svenske kroner per natt. Totalprisen for to blir 4.380 svenske kroner, cirka 3.670 kroner.

Herregårdshelg i Sverige til 2.000

  1. Fem flotte herregårdshelger


På nett:
Hennickehammars Herregård
Värmland