Fem fabelaktige hoteller

Verdens største reisemagasin har selvsagt sine hotellfavoritter i Europa - her er noen høydepunkter.

Four Seasons er kjent for luksus, det er også tilfellet på kjedens hotell i Praha. <I>Bilde fra hotellets nettsider</I>
Four Seasons er kjent for luksus, det er også tilfellet på kjedens hotell i Praha. Bilde fra hotellets nettsider Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er egentlig et godt hotell? For en holder det med eksellent beliggenhet, for en annen er rommet alt og ett, for den tredje er servicen viktigst. Hva som enn utgjør det lille ekstra; alle hotellene vi har med her kan vise til egenskaper som skiller dem ut fra hopen av uspennende masseproduserte sovemaskiner med vegg-til-veggkledte bøttekottrom betjent av trøtte resepsjonister. Dessuten kvalifiserer flere av dem i klassen mye for pengene. Her er noen av hotellene magasinet Condé Nast Traveler (Concierge.com på nett) anbefaler blant de heteste bostedene i Europa.

 • West Street i London
 • Four Seasons i Praha
 • Ca'Bauta i Venezia
 • Columbus i Monaco
 • Side i Hamburg

Vær en av tre i London

West Street Hotel er et unikt bokonsept i London. Du sjekker inn i en supertrendy restaurant, og kan med det bli en av kun tre beboere på et av de mest spesielle bostedene som kan spores opp i den britiske hovedstaden. Det kan knapt regnes som et hotell i tradisjonell forstand, men er absolutt stedet for deg som har gått trøtt av nettopp det tradisjonelle hotellivet. West Street Hotel, Restaurant og Bar ligger ved Soho, og her velger du mellom tre forskjellige rom. Det hvite rommet i marmor dekorert med rødt skinn er minst, steinrommet har takterrasse som kan brukes hele året, og loftet er romsligst med peis, mørke eikegulv og utsikt over byens tak. Topp moderne TV og hi-fi-systemer følger med - dette blir nesten som å bo i leilighet.

Priser mellom 3.000 og 5.400 kroner. Neida, det er ikke så veldig billig akkurat, men mer hotellet for den ultraspesielle vrien på visitten i storbyen du kjenner så godt fra utallige tidligere besøk.

Her finner du hotellet: 13-15 West Street

 • West Streets egne nettsider er ikke så mye å skryte av, mer informasjon finner du blant annet hos The European Connection
 • Eventyrlig beliggenhet i Praha

  En av Europas vakreste byer lokker turister som aldri før. Norske reisende velger Praha mer enn noen gang, og byen har blitt et hetere chartermål enn Paris og London. Men charterturistene bor neppe på dette luksushotellet som hører til en av verdens mest berømte hotellkjeder.

  Four Seasons i Praha ligger på elven Vltavas bredder med utsikt mot Karlsbroen. Condé Nast skryter av et hotell med førsteklasses service i en by som for øvrig ikke er kjent for det.

  Vil du ha utsikt over elven, koster rommet omkring 3.370 kroner. Standardrom får du for 1.650 kroner. Det bør være relativt overkommelig for den som drømmer om en ekstraordinær ramme omkring Praha-ferien.

  Her finner du hotellet: Veleslavínova 2a

 • Four Seasons, Praha
 • Fyrstelig i Venetiansk palass

  En etsje i et av Venezias gamle palasser er gjort om til eksklusivt hotell. Bilde fra hotellets nettsider
  En etsje i et av Venezias gamle palasser er gjort om til eksklusivt hotell. Bilde fra hotellets nettsider Vis mer

  Syv rom i annen etasje av et tidligere palass. Det kunne vært beskrivelsen på et lurvete pensjonat, men dette er eksklusiv luksus i en av verdens mest turistinvaderte byer. I den synkende Venezia bor du gjerne på Ca'Bauta, litt utenfor massene, men likevel mer enn nært nok til å føle byens spesielle puls. I det mest eksklusive rommet, rom nummer 203, kan du nyte deilig jacuzzi mellom slanke søyler. Personlig service og assistanse og romslige rom med vakre tradisjonsrike møbler setter stemningen. Badene er imidlertid små, og du må greie deg uten både restaurant og romservice.

  Priser fra 1.500 til 2.600 kroner. Er du der frem til 25. august i år, kan du faktisk få jubileumstilbud på rom - til 100 € - omkring 766 kroner. Råbillig - om det fortsatt er ledig.

  Her finner du hotellet: Castello - Calle Muazzo, 6457

 • Sjekk sidene med sin sjarmerende engelsk - Ca'Bauta
 • Mye for pengene i rikmannsstaten Monaco

  Mye stil for lite penger er skotten Ken McCullochs varemerke. Så også på hans hotell i staten der du nesten betaler for å trekke pusten. Columbus Hotel i Monaco gir deg smekre detaljer for overkommelige priser. Et maskulint og hipt hotell der du kanskje møter den evige ungkar og prins, Albert, i baren? Med uhindret utsikt over Middelhavet fra de øverst beliggende rommene, er det her du bør residere. Prisen har muligens sine årsaker i at hotellet ikke ligger i det mest fasjonable området i ministaten ved Rivieraen, og at du deler bassenget med beboere i boligkomplekset rundt hotellet.

  Sommerpriser frem til 30. september er 250 €, altså 1.915 kroner. Da får du mye for pengene i skatteparadiset og rikmannsstaten Monaco.

  Her finner du hotellet: 23 Avenue Des Papalins

 • Columbus Hotel
 • Fargerikt i grå Hamburg

  Hamburghotellet Side kan by på kul design og spennende belysning. Bildene på forsiden er fra hotellets bassengområde. Bildene er fra hotellets nettsider
  Hamburghotellet Side kan by på kul design og spennende belysning. Bildene på forsiden er fra hotellets bassengområde. Bildene er fra hotellets nettsider Vis mer

  Byen trekker kanskje først og fremst forretningsreisende, og er ikke kjent for sitt gode vær eller for sin spektakulære beliggenhet. Men byen er Nord-Tysklands viktigste, og pulserer av liv for den som søker storbypulsen. Her ligger designhotellet Side, som blant annet utmerker seg med et åtte etasjer høyt atrium lyssatt av teaterdesigner Robert Wilson.

  Her finner du det lekreste av design, og mye av sakene fra hotellets interiører, kan du også kjøpe i Side-shop. Det gjelder alt fra møbler til såper.

  Priser fra omkring 1.200 kroner til 2.000 kroner for overnatting. Dette er ikke dyrt i forhold til andre hoteller av samme klasse i Europas storbyer.

  Her finner du hotellet: Drehbahn 49

 • Side, Hamburg
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.