Fem bra severdigheter i Havanna

Fem steder å besøke i Havanna

Havanna er uten tvil en by med historisk preg. Den er en av de syv byene som ble grunnlagt av Diego Velázquez på begynnelsen av 1500-tallet. Byen er bygget i typisk kolonistil og det er her du finner flest bygninger som fortsatt er holdt rimelig godt ved like.

Vi anbefaler at du besøker ”Plaza de la Catedral”, og ”Plaza de Armas” - to flotte plasser hvor du kan puste inn historisk atmosfære. Videre bør du definitivt avlegge ”Old Havanna” et besøk hvis du er interessert i arkitekturen fra kolonitiden. Ellers er selvfølgelig Plaza de la Revolution er selvfølge å få med seg. Her føler man seg liten med alle de store kommunistiske bygningskolossene rundt. Et enormt bilde av Che henger på veggen av et bygg midt i mot. Det hele er ikke spesielt vakkert, men det er en opplevelse å være der!

Propagandaen lyser mot deg på hvert et gatehjørne! Vis mer

Om kvelden er det flott å rusle på den lange ”Malecón-promenaden”. Her kan du se på både fiskere og folkelivet. Men se opp! Hvis det blåser kommer bølgende slående langt inn over promenaden. Sist, men ikke minst bør du også her besøke ”Tropicana” - kabaretscenen hvor du virkelig får oppleve cubansk samba og salsa på sitt beste!