Felles taxinummer i hele landet

Nå kan du bestille taxi ved bruk av ett nummer. Men ikke fra alle selskaper.

Går alle taxinumrene i surr for deg? Nå trenger du bare å huske ett nummer - og vips har du taxi, uansett hvor du er i Norge. Foto: Kim Jansson
Går alle taxinumrene i surr for deg? Nå trenger du bare å huske ett nummer - og vips har du taxi, uansett hvor du er i Norge. Foto: Kim JanssonVis mer

Det er fort gjort at det går i surr med telefonnumrene til alle de ulike taxi-selskapene. Spesielt når du befinner deg i en ukjent del av landet, og må bestille taxi.

Men den tid er over, skal vi tro RingTaxi.

    "Nå trenger du ikke lenger pugge eller lagre flere ulike taxinumre. RingTaxis tjeneste gjør det enkelt å bestille taxi i hele landet ved bruk av ett nummer, 02393,"
står det i en fersk pressemelding.

Lei av å bli lurt av taxisjåføren? Dette kan være løsningen

Finner ut hvor du er

Ved å ringe 02393 blir du automatisk satt over direkte til bil eller en taxisentral nær deg - uansett hvor i landet du befinner deg.

Det er takket være geolokaliseringen at man blir posisjonert i telenettet, og derifra bestemmes kommunenummeret hvor man blir satt over.

Men bare de største

Ida Pfeiffer er markedskoordinator Eksperthjelp AS. Foto: Privat
Ida Pfeiffer er markedskoordinator Eksperthjelp AS. Foto: Privat Vis mer


– Vi har valgt ut de største taxi-selskapene i landet, så foreløpig er det for eksempel Oslo Taxi du blir satt over til når du ringer fra Oslo, og Bergen Taxi hvis du ringer fra Bergen. Det er foreløpig ikke mulig å velge hvilke taxi-selskap du vil kjøre med, forklarer Ida Pfeiffer, markedskoordinator Eksperthjelp AS, til DinSide.

Hun forteller at tjenesten er under stadig utvikling, og at du skal bli tilkoblet nærmeste holdeplass når du ringer 02393.

>>>Her starter taxien på 14 kroner

Ny gratis app

I tillegg har det blitt utviklet en applikasjon til smartelefoner, både til iPhone og Android. Disse er gratis, brukervennlige og du trenger heller ikke å være tilkoblet internett for å bruke den.

– Responsen har vært positiv. Folk synes det er veldig vanskelig å huske de ulike taxinumrene, så denne tjenesten er det veldig behov for. Hittil har cirka 200 lastet ned den nye applikasjonen, sier Pfeiffer.

Felles taxinummer i hele landet

Klikk her for å se link til applikasjonen. Du finner den også i App Store ved å søke etter ”ringtaxi”.

Slik ser app'en ut: