Feirer uten like

Det britiske reiseselskapet Why don't you satser på ferier utenom det vanlige. Lev som Djengis Khans krigere, lær å fotografere isbjørn og jakt på tornadoer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strandferie på Gran Canaria? Storbyferie i Praha eller safari i Kenya? Nei takk, altfor ordinært. "Alle" har jo gjort det.

Den eventyrlystne globetrotteren er i fokus hos det nystartede britiske reiseselskapet Why don't you. De satser på ferier utenom det vanlige, til steder du sikkert aldri har vært. nesten, i alle fall.

Det er nemlig overraskende mange norske destinasjoner på lista over selskapets feriepakker. Se bare her:

 • Snøscootersafari på Svalbard
 • Hundesledesafari på Svalbard
 • Hundeslederace i Pasvik
 • Vinter i Voss
 • Hvalsafari i Lofoten
 • Reinsdyrmigrasjonen i Finnmark
 • Nordlysreise med Hurtigruta
 • Spaferie på Solstrand Bad
 • Foto: Why don't you
  Foto: Why don't you Vis mer


  Tren som Djengis Khans krigere

  De norske pakkereisene er eksotiske for mange, men kanskje ikke for oss nordmenn. Men hva med å reise til Mongolia og lære deg å ri og skyte med pil og bue slik Djengis Khans krigere gjorde rundt år 1200? Det er ikke tull. Kledt i klær lik dem krigerne brukte, lærer du å lage buen og pilene du skal bruke som våpen, hvordan du orienterer deg på den mongolske steppen, hvordan du lager mat over leirbålet, og - dette høres vrient ut - hvordan du skyter med pil og bue stående på ryggen av hesten. I løpet av de åtte dagene møter du også en rekke nomadefamilier som forteller deg hvordan de lever i pakt med naturen i dag.

   Foto: Why don't you
  Foto: Why don't you Vis mer


  Med isbjørn i fokus

  En annen heftig pakketur fra Why don't you er en tur til Canada for å fotografere isbjørn. Med deg har du profesjonelle naturfotografer, og "hotellet" ligger midt ute på tundraen utenfor Churchill, der isbjørnen lever. Det er også mulighet for ekskursjoner med bil ut på tundraen. I tillegg til isbjørn, vil du sannsynligvis få noen blinkskudd av polarreven også.

   Foto: Why don't you
  Foto: Why don't you Vis mer


  Tornadojakt i USA

  Et tredje ganske spesielt feriealternativ er å bli med ihuga tornadojegere på jakt etter tornadoer. Ved hjelp av avansert teknologi finner de ut hvor neste tornado vil oppstå, og så er det bare å komme seg dit fortest mulig. Naturlig nok går det ikke an å si så mye om hvor denne 12-dagers turen tar deg. Du starter i Oklahoma City, og bor på forskjellige motell, avhengig av hvor tornadojegerne tar deg med. Det er ikke garantert at du får oppleve en tornado, men du vil lære mye om hvordan tornadoen oppstår og oppfører seg, og hvordan man kan forutse været.

  På nett: Why don't you

  Mer eksotisk og ekstremt:

   Foto: Ashok Dilwali/Incredible India
  Foto: Ashok Dilwali/Incredible India Vis mer


  Himalaya i bilder

  FANTASTISK: Se de flotte bildene fra verdens tak.

  image: Feirer uten like


  Enveisbillett til jungelen

  AMAZONAS: I ett år bodde han mellom kattefolkstammen og kokainkartellene i Amazonas. Les Anders' fantastiske historie om stedet der ingen hvit fot har gått.

  image: Feirer uten like


  Sjøulker - de ekte jordomseilerne

  DE SYV HAV: Tips og historier fra ekte sjøulker.

  Flere globetrottersaker finner du her.

  Flere natursaker finner du her.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!