Feir vinhøsten på vinfestival

Du kan skåle, snuse, gurgle og drikke deg gjennom Europa i rødt og hvitt. Bli med på vinfestival - det er tusenvis å velge i.>> Her kan du feire vinhøsten

SKÅL! Foto: DWI/Hartmann
SKÅL! Foto: DWI/Hartmann Vis mer

Feir vinhøsten på vinfestival

 1. Her kan du feire vinhøsten


Europa er det kontinentet i verden med størst vinproduksjon. Ifølge International Organisation of Vine and Wine (O.I.V.) står Europa for 70,6 av verdens vinproduksjon, fulgt av Amerika som står for 16,1 prosent av produksjonen, Oseania som står for 5,1 prosent, Asia som står for 4,5 prosent og Afrika som står for 3,7 prosent (prognose for 2004).

Verdens 12 største vinproduserende land er:

 1. Frankrike
 2. Italia
 3. Spania
 4. USA
 5. Argentina
 6. Australia
 7. Kina
 8. Tyskland
 9. Sør-Afrika
 10. Portugal
 11. Chile
 12. Romania

Europeerne er også de som drikker mest vin av verdens folk; de står bak 68,4 prosent av konsumet, mens amerikanerne står bak 20,2 prosent, asiaterne står bak 6,7 prosent, afrikanerne står bak 2,6 prosent og oseanerne står for 2,2 prosent av konsumet.

Fordelt på land, er det ikke uventet Frankrike som topper konsumlisten, fulgt av Italia på andreplass og USA på tredjeplass. Deretter følger Tyskland, Spania, Kina, Storbritannia, Argentina, Russland, Romania, Portugal og Australia.

Vinfestivaler

Starten på vinhøsten markeres med både prosesjoner, tradisjonell druetråkking, musikk, dans, mat og selvsagt vinsmaking, i hele det vinproduserende Europa. Du kan drikke, snuse og gurgle deg fra vindistrikt til vindistrikt. Tyskland er godt kjent for nordmenn på vinreiser, med festivaler gjennom hele Mosel- og Rhin-dalen. Frankrike har høytidelige feiringer i flere vindistrikter, og den markeringen av årets Beaujolais markeres over hele verden.

>> Her kan du feire vinhøsten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte artikler:

På druen gjennom Sør-Europa
Vin for dummies: Hva drikker du hvor?
Test deg selv: Kjenner du drikkekulturen?

Her finner du alle DinSide Reises artikler om mat og drikke.

I denne artikkelen nevner vi kun et utvalg av de festivalene som finnes. Her du et godt tips til en vinfestival du synes er verdt et besøk? Tips andre i diskusjonsforumet under!