Favoritter til familien

Sommerens beste alternativer til reiser for familier.

Her er charteroperatørenes anbefalinger for en familie på jakt etter den perfekte sommerferien. En tobarnsfamilie skal vanligvis ha flaks for å finne ukesturer under 20.000 – her er noen gode alternativer til glede for lommeboken. Aldersgrensen for barn på charterreiser er for øvrig 11 år.

Star Tour – Portugal

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alvor i Portugal, en fiskelandsby hvis du skulle være i tvil. Her finner du atmosfære, smale gater, små torg og intime restauranter med nydelig mat. Noe for fisk- og skalldyrselskere. Hyggelige kafeer og barer, og badeland i nærheten. Shoppingmuligheter i nærliggende Portimao. Generelt lavt prisnivå. Priseksempel for to voksne og to barn på Alvormar i en uke, kr 13.520. Men vær oppmerksom på at Portugals strender vaskes av Atlanteren. Temperaturene er med andre ord en god del lavere i badevannet her enn i Middelhavet.

Apollo – Tyrkia

Side i Tyrkia. Her finner du kilometerlange sandstrender, langgrunne og herlige bademuligheter. Side er kanskje et av de rimeligste familiestedene, så her kan du få god kvalitet på hotell uten å måtte tømme reisekassen. Priseksempel for en familie på to voksne og to barn: To uker med leilighet av god standard koster kr 17.500. Merk deg at de indre regioner av Middelhavet kan oppvise svært høye temperaturer på høysommeren. Har du små barn, bør du nok satse på rom med aircondition.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saga – Mallorca

Foreslår Ca’n Picafort, som er en nyhet av året for Saga. Byen beskrives som passe stor, og mer oversiktelig enn Alcudia. Ellers ligger det en flott strand i nærheten, samt en hyggelig strandpromenade med restauranter og barer på rekke og rad. Priseksempel for to voksne og to barn i skoleferien, to uker på familieanlegget Ca’n Picafort Palace koster kr 16.980.

Prisma – Orlando og Disney

Prisma foreslår en tur til Orlando i USA. Her finner du Walt Disney World, Epcot, Walt Disney Universal Studios, Disneys badeparker og mye mer. Icelandair har et godt tilbud, fly tur-retur og leilighet i en uke for to voksne og to barn (under 12 år) koster fra kr 22.555. Leiebil anbefales og koster kr 2.000 for en uke. Tre dagers besøkspass til Disneyparkene koster kr 1.455 for voksen og kr 1.165 for barn under 10 år.

Ving – Kreta

Ving anbefaler Kreta og sitt Sunwing-anlegg der. Den sydlige greske øya har mye å by på, med majestetisk natur og fine turmuligheter. Sunwing-anlegget har det meste for familien. To strender og flere restauranter. Leiebil anbefales. Priseksempel for to voksne og to barn inklusiv hotell i to uker, kr 18.884. Også Kreta kan bli veldig hett midt på sommeren.