Favoritter i Thailand

Sjekk lesernes tips om reiser i Thailand.

Det er ikke uten grunn at Thailand kalles smilets land.<br />
<I>Foto: Kirsti van Hoegee</I> Foto: Kirsti van Hoegee
Det er ikke uten grunn at Thailand kalles smilets land.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shopping i Bangkok og party på Koh Phangan: DinSides lesere har mange råd å komme med til deg som har tenkt å besøke Thailand. Et land de aller fleste virker over seg av begeistring for. Mange fremhever den fantastiske vennligheten de blir vist fra befolkningen.

- Vi ble møtt med åpne armer overalt hvor vi dro. Vi prutet og vi lo, vi spiste godt, vi badet og vi koste oss, forteller Tron som sammen med sin kone Ragnhild besøkte Jomtien ved Pattaya.

 • Likevel er ikke alle udelt positive. Se hva leserne advarer mot.
 • Fra nord til sør

  I Reiseguiden kan alle lesere av DinSide legge inn sine beste reisetips. Thailand er et av de mest omtalte reisemålene. Her har flere enn 60 personer bidratt med sine beste tips til dette populære ferielandet.

 • Under Asia finner du tipsene fra Thailand.
 • Flyturen

  - Det eneste som er å utsette på turen (til Thailand) er den lange flyreisen, men den blir fort glemt, sier Aage som har besøkt Phuket. Under signaturen Aa.W. råder en leser deg til å velge rutefly fremfor charterfly.

  - Kveg blir bedre fraktet enn alle de som reiser charterfly. Litt dyrere flybillett, men komforten kan da ikke sammenlignes.

  Bo

  Du finner bosteder av alle slag i Thailand. Her fra et hotell på Phuket.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
  Du finner bosteder av alle slag i Thailand. Her fra et hotell på Phuket.
  Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer

  Du finner bosteder i de fleste pris- og kvalitetsskikt i Thailand, fra supereksklusive resorts til latterlig billige rom på herberger.

  - Jeg betalte 30 kroner natta på Cherrys Guesthouse hvor du delte toalett og dusj med 25 andre lokale gjester og mindre kravstore turister, forteller Lars om sitt opphold i backpackergaten Khao San Road i Bangkok. Han mener forøvrig at det bare er "bøff" å bo på luksushotell.

  Tanmaya, Nadia og Adrian - en voksen og to små barn - har besøkt Koh Chang. Dette er en liten øy der de fikk bo to måneder i et gjestehus ved navn Blue Lagoon.

  - For cirka 15-20 kroner dagen levde barna mine og jeg eventyrlig uten turistmas og selgerpress.

  Hotellprisene på Patong Beach, Phuket, er nok noe høyere enn de fleste andre steder. Espen som på sin reise besøkte både Bangkok, Koh Samui og Phi Phi, sier at prisene på Patong Beach var tre ganger så høye som andre steder reisefølget hadde besøkt.

  Deilige opplevelser

  Utrolig billig, og supre shoppingmuligheter.

 • Her finner du gode råd før du kaster deg ut i Thailands shoppingherligheter.
 • Maten imponerer mange - både i smak og pris. Grethe har vært i Khao Lak og sier:

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  - Her kan man spise middag for en tier om man unngår å spise på hotellet. Maten smaker kjempegodt, og servicen er upåklagelig.

  Odd Magne har gode råd til deg som setter pris på et glass vin.

  - Importert rødvin var vel det eneste som var nokså dyrt : Cirka 200 kroner på restaurant. Mange av thai-vinene var plenty gode til en mye rimeligere penge, cirka 40 kroner på restaurant.

  Ann-Christin har kjøpt seg velvære på Koh Samui.

  - Bare 10 meter bortenfor bungalowen min var det thai-massasje under en palme. 200 bath skulle damen ha (cirka 40 kroner) for å massere hele kroppen min i en hel time.

  Noe for enhver

  Ståle kan stå for avslutningen med sin konklusjon om Thailand som reisemål.

  - Vil du leve i luksus, bade og sitte på pub er Phuket stedet for deg. Er du ennå ung til sinns og vil delta på store fester er Koh Phangan stedet. Avslappet atmosfære og nær kontakt med folket får de best i Krabi. I nord finner du det mest imponerende kulturelt og arkitektonisk. Bangkok er en by som rett og slett må oppleves. Det fine med Thailand er at uansett hva du er ute etter på ferieturen, så finner du det der om du velger riktig reisemål.

  Lengter du bort?

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.