Favoritter i Nord

I Lofoten kan du dra på hvalsafari, og Finnmark frister med Nordkapp.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nordland

- Hvalsafari er det mest spesielle vi kan tilby, sier de hos Nordland Reiseliv. Du drar på hvalsafari for å se spermhvaler, som er verdens største tannhval. Disse hvalene kan kun oppleves utenfor Andenes helt nord i Vesterålen.

Ikke noe annet sted langs norskekysten ligger hvalen så nært land som her, og her beiter en stabil forekomst av hannspermhvaler. Fra 25. mai til 15 september er det daglige avganger ut til hvalene. Båtturen varer i tre til fem timer.

Troms

Nordkapp i Finnmark
Nordkapp i Finnmark Vis mer

I Troms anbefales Polarea, et tre år gammelt opplevelsessenter. Senteret ligger i Tromsø, og er tilknytta forskningsmiljøet i området. Her kan du se en flott film fra Svalbard, du kan gå gjennom en snestorm, og oppleve vinterlandskapet på godt og vondt. Stedet har også et akvarium med seler.

Finnmark

Ikke overraskende fremhever Finnmark Reiseliv Nordkapp når vi ringer. De betegner stedet som ”grunnen til at folk kommer til Finnmark.” Nordkapp er Europas nordligste punkt, og vi har vel alle sett bilder av det flotte Nordkapp-platået, med globusen. Platået går rett ut om storhavet, og trekker tusenvis av turister hvert år.

Her er også et museum, og en bar som ligger under bakken, og har panoramautsikt ut mot havet.