Fått denne e-posten?

Ligg unna, dette er et virus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du fått e-poster fra diverse flyselskap med info om din reiseplan?

Du er ikke den eneste. DinSides redaksjon har blitt bombardert med e-poster fra Continental Airlines, Virgin America, Frontier Airlines, Soutwest Airlines osv., osv..

I selve mailen står det at din reiseplan ligger i vedlegget. Avsenderen er en eller annen som ikke har e-postadresse tilknyttet flyselskapet, for eksempel [email protected]

Skjønner du fortsatt ikke tegninga?

Åpne for all del ikke vedlegget. Dette er et virus.

Gratis antivirus i ny versjon

Airlines email scam kalles denne spamsendingen som florerer både i Norge, Storbritannia, USA og sikkert mange andre land.

Du kan få SMS-spam hele livet

E-posten som sendes rundt nå, er en videreutvikling av en tidligere spamsending der folk fikk beskjed om at de har fått opprettet en brukerkonto, at kredittkortet deres er belastet med en eller annen sum, og at den elektroniske billetten er vedlagt.

Gjør Windows sikrere

Kopierer passord og kredittkortnumre

Viruset sniker seg inn i softwaren din når du klikker på vedlegget. Deretter lagrer det alle passord og annen konfidensiell data som du typer inn på diverse nettsteder (for eksempel kredittkortopplysningene dine), og sender informasjonen til skurkene som står bak viruset, skriver Spamfigher.com.

Sjekk kontoutskriften

Har du åpnet vedlegget, bør du derfor sjekke om det er foretatt noen betalinger med dine betalingskort som du ikke kjenner igjen. Men vit likevel at norske nettbanker har ganske strenge kontroller, og et kodebrikkesystem som for det meste stopper slike forsøk.

Vær klar over at det kan være like kjipt at alle dine passord kopieres av svindlerne. Har du fått viruset, bør du derfor få hjelp til å rense maskinen din for det.

Omtrent slik ser e-posten ut:

image: Fått denne e-posten?


Du er herved advart. Sleng den i søpla.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!