Fartsgrenser på autobahn?

To av tre tyskere ønsker seg fartsgrenser på autobahn.

Fart

Ønsker du deg endrede fartsgrenser i Norge? (Avsluttet)
Ja, høyere fart på gode veier(55%) 747
Nei, høy fart er ikke bra for miljøet(40%) 547
Nei, greit som det er i dag(4%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En meningsmåling utført for ZDF television i Tyskland, avslører at to av tre tyskere ønsker seg fartsrestriksjoner på autobahn. Miljøaktivister i Tyskland har sammen med EUs miljøkommisær Stavros Dimas pekt på at fri fart på landets motorveier er sløsing med ressurser.

Fri fart på to av tre motorveier

54 prosent av de spurte i undersøkelsen gikk inn for en fartsgrense på 130 km/t. 10 prosent mente farten kunne reduseres ytterligere, mens 35 prosent ønsker å beholde dagens ordning med fri fart. Cirka en av tre tyske motorveier har fartsgrenser. De øvrige har anbefalte fartsgrenser på 130 km/t, men likevel mulighet for lovlig fri fart.

Motstand

Den tyske transportministeren Wolfgang Tiefensee går imidlertid ikke inn for å innføre redusert fart, skriver Reuters. Også store tyske bilfabrikanter som BMW, Mercedes-Benz og Porsche er motstandere av fartsgrenser, på grunn av redsel for redusert salg av kraftig motoriserte biler.

Fri fart på gode veier er vel og bra, men hva med svinekjøring på smale norske veier? Ferien er for kort til å grisekjøre, mener vår kommentator.

Fri fart eller begrensning? Tyskerne er ikke nødvendigvis så fartssugne som motorveiene deres tyder på.
Fri fart eller begrensning? Tyskerne er ikke nødvendigvis så fartssugne som motorveiene deres tyder på. Vis mer