Farlig på veien

Turister med leiebil kan være ettertraktede offer. Her er noen eksempler.

Turister som ferierer med bil, har svært ofte med seg verdifulle gjenstander som fotoapparat, videokamera, ekstra klær og så videre. Oppfinnsomheten er stor når tyvene forsøker seg.

Forvirring i lyskryss – Spania

Et ektepar hadde leid seg en bil mens de ferierte i Spania. Når de stoppet på rødt lys ble plutselig bildøren bak på førersiden røsket opp. Begge to snudde seg å så en mann som sto i døråpningen. I forvirringen som oppsto, åpnet en annen person døren bak passasjersiden og nappet til seg to pengebelter som var plassert på konsollen bak i bilen. De to tyvene stakk av på scooter, mot kjøreretningen.

Bilbanditter på bensinstasjoner

Ikke ta i mot hjelp fra hvem som helst. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flere har opplevd å punktere rett etter at de har vært innom en bensinstasjon for å fylle opp tanken. Etter å ha fylt bensin, tar det ikke mange minuttene før du merker at noe er galt. Mens du skal til å skifte hjul kommer imidlertid hjelpen. Reservehjulet ligger selvfølgelig under all bagasjen i bagasjerommet. Når de hjelpsomme forbipasserende har tømt bagasjerommet begynner bagene å forsvinne. Ofte er du i slike situasjoner mer opptatt av å skifte hjulet, enn å følge med på eiendelene. Senere på dagen går det opp for deg at kameraet og pengebeltet er borte. Dette kan du også risikere når du stopper andre steder. For eksempel på rasteplasser og i lyskryss.

Flere har også opplevd at personer har utgitt seg for å være politi, og krevd å få sjekke bagasjen. Etter vel utført ”rutinekontroll” har det manglet diverse gjenstander som lommebøker, kamera og smykker.

Ran fra motorsykkel – Indonesia

Dette eksempelet er også motorrelatert, i hvert fall fra tyvenes side. Et par som ferierte i Indonesia opplevde å få vesken nappet av tyver som kom kjørende på moped. Mens tyvene passerte i fart, grep de fatt i vesken og kjørte av gårde. Det uheldige paret hadde ikke annet signalement å gi enn to rygger og en eksospotte.