Fårete opplevelser i Østen

Andre runde i sommerkonkurransen er avsluttet og vinneren forteller om sine fårete opplevelser i et land du verken finner på SAS sine ruteplaner eller i charterselskapenes kataloger.

Deltakerne i DinSide Reises sommerkonkurranse forteller historier fra både nær og fjern i konkurransen om å vinne reisebøker og en reise til 5.000 kroner. Andre runde i konkurransen er avsluttet, og vinneren forteller en svært eksotisk historie fra et fjernt reisemål de færreste av oss noen gang vil få besøkt.

Middelaldersk stemning

Får - viktig ingrediens i det Usbekistanske kjøkken i følge Aasmund Nordstoga.
Får - viktig ingrediens i det Usbekistanske kjøkken i følge Aasmund Nordstoga. Vis mer

Han har reist langt, vinneren av sommerkonkurransens andre runde, Aasmund Nordstoga fra Høydalsmo. Han forteller:

"De har tre hovedretter i Usbekistan: Fåresuppe, får med ris og får på pinne. Jeg likte får på pinne best…"

På få linjer greier forfatteren å formidle hvor primitivt, enkelt og likevel gjestfritt dette fjerne landet er. Spesielt er det de "kulinariske" opplevelsene som har satt spor. Les mer om Aasmunds møte med Usbekistan 12970>her.

Premien er en bok i serien Lonely Planet Journeys. Forfatteren er også med dette med i konkurransen om en reise til 5.000 kroner.

Båttur i Hellas

Andre artikkel som passerer nåløyet i denne ukens runde er fra et område som dessverre er svært aktuelt i nyhetsbildet for tiden. Den grønne greske øya Samos er ikke lenger så grønn som den var når Eli Vidhammer var der. Her forteller hun om en båttur på de blå greske bølgene:

"Vi ble først lettere bekymret da han satte seg til og viftet energisk med en diger kjøttkniv - dette var tross alt ikke en trygg Star Tour regissert utflukt - men vi kunne puste lettet ut da det viste seg at han med kyndig hånd snittet opp appelsiner, epler og meloner, som vi straks fikk servert sammen med en kopp av den samiotiske søte hvitvinen (fin frokost!)…"

Artikkelen fortsetter under annonsen

En personlig artikkel som formidler feriestemningen i et paradis som nok ikke er helt det samme nå. Les hele Elis artikkel 12957>her.

Kan du gjøre det bedre?

Det er fortsatt flere muligheter igjen til å bli med i konkurransen om reisebøker og en reise fra Ving til 5.000 kroner. Les mer om hva du kan gjøre og hvordan du kan bli med i 12189>Sommerkonkurransen. Forrige ukes vinnere i artikkelkonkurransen kan du fortsatt lese på 12587>DinSide Reise. Parallelt med denne konkurransen er det også mulig å delta i fotokonkurransen. Her er to runder avgjort allerede. Første rundes vinnere finner du 12615>her, mens 12920>dette er stedet for å skue de beste bildene fra runde nummer to.

Inspirasjon

Er du klar for å ta deg en tur kan du sjekke DinSide Reises oversikt over restplasser for å se hva som er ledig fra charterselskapene.

Vet du ikke hvor du skal dra, lurer du på hva andre syns om ditt reisemål, eller har du vært et sted som du har meninger om? Se hva andre synes og del dine meninger med leserne av DinSide Reise i reiseguiden.