Fant diamant midt i veien

Jente (13) snublet over en nesten tre karat stor diamant på ferie i USA.

Nicole Ruhter var på vei ned fra krateret i parken "Crater of Diamonds State Park" der man som turist kan lete etter diamanter, da hun nærmest snublet over den 2.93 karat store diamanten på stien.

Parken, som ligger i Arkansas, USA, er ifølge dem selv det eneste stedet i hele verden hvor du som turist kan komme å grave etter diamanter og beholde funnet selv.

>> Advarsel: Drit i å dra hit

Var skuffet

Men Nicole og hennes familien fant ikke noe som helst i krateret og måtte gå tomhendt. Nicole fortalte at hun var veldig skuffet, og tenkte for seg selv at hun skulle ønske hun bare kunne finne ett eller annet.

Det var da hun plutselig så noe som lå i veien, plukket det opp og fikk seg en skikkelig støkk.

- Vi pakket det vi trodde var en diamant inn i en en-dollar seddel og tok det med ned til parkansvarlig, forteller hun til nyhetsbyrået AP.

Svært sjeldent
Det var tirsdag hun fant den, og assisterende parkleder Bill Henderson forteller at dette er et svært sjeldent funn.

- Selv om det så langt er blitt funnet 332 diamanter i parken, hvor av tre av dem denne tirsdagen, er så store diamanter ekstremt sjeldne, forteller Henderson.

Selv om de ikke verdsetter diamanter på stedet, forteller Henderson at eksperter verdsatte en tilsvarende diamant som var på fire karat til mellom 15.000 og 60.000 dollar ( ca mellom 90.000 og 370.000 norske kroner).

Selv om diamanten på ingen måte var perfekt var det i følge Henderson en fin diamant man kan regne med å få veldig mye penger for.

Alle kan finne

Siden parken åpnet i 1972 har det blitt funnet over 25.000 diamanter i parken, noe som tilsvarer omtrent to diamanter hver dag. I 2006 ble det funnet hele 448 diamanter.

Den største diamanten ble funnet i 1975 og var den 16.37 karat store "Amarillo Starlight".

Nicole Ruhter har allerede funnet navn på sin diamant - "Pathfinder Diamond".

Drømmer du om å oppleve litt klondykestemning og kanskje blir rik kan du besøke parken i Arkansas. Sjekk deres nettsider for mer info.