Familieshow fra 10,- til 195,-

Er ferieunderholdningen i boks? Her er noen tips til sang, spill og teater fra 10 til 195 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Kaptein Sabeltann er fryktelig populær - og nesten utsolgt.
Foto: Kristiansand Dyrepark ASA
Kaptein Sabeltann er fryktelig populær - og nesten utsolgt.
Foto: Kristiansand Dyrepark ASA Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kaptein Sabeltann og Asgeir er populære blant barna, og de koster også mest. Men mens Asgeir inngår i prisen hos Bø Sommarland, må du betale ekstra for (sjø)røverhistorier i Dyreparken i Kristiansand.

Alle får se

Bø Sommarland får besøk av Asgeir ”Sjefen over alle sjefer” Borgermoen, som har med seg bilen sin og kompisen Thor-Erling. Det blir rulleskøyter, fart og moro hver dag unntatt lørdag – i et rundt 45 minutters show. Du kan kjøpe plassbilletter fra Postens Billettservice, eller du kan ganske enkelt kjøpe inngang til Sommarland. Sistnevnte er rimeligst; du sparer 20 kroner per person på å kjøpe billett ved inngangen. Det koster ikke ekstra å se Sjefen showe, og du trenger ikke bekymre deg for plassproblemer.

- Her er det god plass, alle får se, får vi vite hos Bø Sommarland.

Nesten utsolgt Sabeltann

Mens alle som vil får se i Bø Sommarland, bør du være kjapp på labben for å sikre deg billetter til Kaptein Sabeltann i Kristiansand.

- Vi har premiere 10. juli, og er nesten utsolgt fram til slutten av juli. Men vi har satt opp ekstraforestillinger 31. juli og 1. august – og der er det fortsatt plasser igjen, sier salgs- og markedssjef i Kristiansand Dyrepark, Trond Backer.

Dette er 13. året at Kaptein Sabeltann opptrer på utescenen i Dyreparken.

Underholdning for en tier

Om det er kun underholdningen du er ute etter, koster både Asgeir og Sabeltann 195 kroner for barn. Går du litt utenom de største heltene, kan du imidlertid slippe atskillig rimeligere. På Hallingdal Folkemuseum kan for eksempel barn og unge la seg underholde av fortellerteater på Staveloftet, på museet i Nesbyen. Dere sitter inne på Staveloftet – det er ikke plass til flere enn 25-30 stykker hver gang – og stemningen skal være helt spesiell.

- Her viser vi fram sagnet om jenta som overlevde Svartedauden. Hun var den eneste som overlevde på den gården; hun ble stengt inne på Staveloftet, og hadde fått mat med seg – og overlevde der på Staveloftet, blir vi fortalt hos Hallingdal Folkemuseum.

Forestillingen inngår i den ordinære inngangsavgiften til museet; 10 kroner for barn mellom 6 og 12 år, og 30 kroner for voksne. Stykket spilles hver onsdag, lørdag og søndag, og dersom det er stor etterspørsel, spilles stykket to ganger om dagen.

- Stykket passer også for små barn, for selv om de ikke skjønner alt hva som blir sagt, så er det sang og fortellinger. Det kan passe for barn fra 3-4 år, forteller de ved folkemuseet.

Her er tips til noen av sommerens familieforestillinger, som kan passe på ferieturen:

  • Sang, spill og festivaler fra Kåfjord til Kristiansand.
  • Ut på tur?

    Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.