Familiemoro i New York

Familieferie er kanskje ikke det du tenker på i forbindelse med New York. Prøv likevel – her er våre tips.

NY - mer enn skyskrapere og utesteder. <br />
Foto: (c)NYCVB Foto: (c)NYCVB
NY - mer enn skyskrapere og utesteder.
Foto: (c)NYCVB Foto: (c)NYCVB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store eplet er kjent for sine skyskrapere, shoppingen og utelivet. La ikke dette narre deg til å tro at barna må være hjemme. Byen har også mengder av familievennlige opplevelser å by på. Hva du velger, avhenger selvsagt av barnas alder og interesser, samt hvor lenge dere skal være i byen.

Her er fem gode tips for familiemoro i New York.

Med helikopter fra Empire State

En tur opp i Empire State Building kan være en spennende nok i seg selv for oss som kommer fra et land der den eneste skyskraperen heter Oslo Plaza. Empire State var med sine 443 meter over havet, den høyeste bygningen i verden i 40 år. Fortsatt er bygningen en av New Yorks fremste turistattraksjoner.

Dette er også utgangspunktet for en luftig tur blant New Yorks fremste attraksjoner. Nei da, det er ikke en faktisk flyreise men en tur i simulator. New York Skyride tar deg med over, under og igjennom byens fremste landemerker som Frihetsgudinnen og Times Square på storskjerm. Hele opplevelsen varer ca. 20 minutter og egner seg for hele familien.

Adresse: 350 Fifth Avenue, 34th Street.
Når: Hver dag, hele året fra 10 til 22. Hvert 10. – 20. minutt.
Pris: Voksne 11.5 dollar (ca. 110 kroner), barn 8,5 dollar (ca. 80 kroner)
På nett: NY Skyride.

Vil du i tillegg ha med deg en tur i observatoriet i Empire State Building, er du sikret "live" utsikt over byen. Da koster det 17 dollar (160 kroner) for voksne og 10 dollar (knapt 100 kroner) for barn.

Barneshopping

New York er jo shoppingbyen fremfor noen. Faktisk også for barn. Her kan du la barna fråtse i noen av verdens fremste lekebutikker. Først på listen kommer selvsagt FAO Schwarz på Fifth Avenue. Butikken med historie tilbake til 1870, har sin egen rødkledte og rødnesede lekesoldat i full og levende størrelse på plass utenfor inngangen hver dag. Selv om FAO nå er blitt en kjede av megabutikker for barn i flere amerikanske byer, er dette den eldste og fremste. Her finner du seksjoner med alt fra Barbie, via kosedyr til Lego og Star Wars.

Videre på barnas handlerunde bør turen gå innom Disney Store. Her finner du mus, ender og andre kjente figurer i alle varianter. Kosedyr, kostymer, tilbehør. Alt som kan fenge små Disney-fans. Konkurrenten er selvsagt Warner Brothers Studio Store. Her heter heltene Pip (Tweety Bird) og Batman. I tillegg byr butikken på interaktive spill og teater.

Adresser: FAO – 767 Fifth Avenue, 58th Street. Disney – 711 Fifth Avenue, 55th Street. Warner – 1E, 57th Street.
Når: Alle tre butikker er åpne hver dag hele uken. Kortere åpningstid på søndag.
Pris: Inngang er gratis, men det er fare for at lommeboken er atskillig tommere når du forlater butikkene...

Flere kosedyr

Langt mindre kommersielt er det å besøke Donnell Library. Her kan barn og voksne treffe den originale Winnie-the-Pooh, Ole Brum. Du møter også prototypene av Tigergutt, Nasse Nøff, Tussi og andre innbyggere fra hundremeterskogen. Dette er de faktiske lekene som dannet utgangspunktet for bøkene, skrevet av A.A. Milne og illustrert av Ernest H. Shepard. Nå befinner de seg i barnevennlige omgivelser, blant tusener av barnebøker på flere språk.

Adresse: 20W, 53rd Street, mellom Fifth Avenue og Avenue of the Americas.
Når: Åpent hver dag unntatt søndag
På nett: Donnell Library

Dinosaurtreff

Ikke spesielt kosete, men mange barns favoritt. Dinosaurene! I New York kan du møte dem på American Museum of Natural History. Akkurat nå er det en spesialutstilling med 30 av de best bevarte skjellettene fra Mongolias Gobi-ørken. Her vil de fleste kunne tilbringe timer mellom restene av blodtørstige, enorme og eldgamle dinosaurer. Er ikke dette nok, kan museet også tilby egen IMAX-kino, et eksemplar av en månestein og et gigantisk skjelett av verdens største hval, blåhvalen.

Adresse: Central Park og W79th Street
Når: Åpent hver dag, fredag og lørdag helt til 20:45.
Pris: 15 dollar (ca. 140 kroner) for voksne, 9 dollar (ca. 85 kroner) for barn fra 2 til 12 år.
På nett: American Museum of Natural History.

Aktive avbrekk

Det kan bli nok av museer, butikker og turisthorder. Da kan kanskje en tur innom en av New Yorks store, lille hemmeligheter være tingen. Leisure Time Bowling and Recreation Center, et nyoppusset senter for familieaktiviteter på Manhattan. Her kan du (selvsagt) bowle til fingrene blir såre, du kan spille familiegolf og for spilleglade juniorer vil sikkert et besøk i video-arkadene med mer enn 40 spill være populært.

Adresse: Port Authority Building, 625 Eight Avenue
Når: Åpent hver dag fra 10 til 23, med unntak av fredag og lørdag. Da stenger de klokken 16.
På nett: Leisure Time Bowling

Billig reise

Ferie til overs? Da kan et søk i restplassoversikten være et godt tips. Her finner du de aller siste tilbudene fra charterselskapene. Er du i tvil på hvor du burde legge den neste ferien? Ta en titt på lesernes vurderinger av reisemål i Din Reiseguide.