Falske anmeldelser

Stadig flere hoteller skriver falske hotellanmeldelser for å tiltrekke seg gjester.

Nettet har blitt en populær kilde for å finne objektiv informasjon om reisemål og hoteller. Sider som Tripadvisor presenterer vanlige folks anmeldelser av hoteller over hele verden. Lurer du på om hotellet du har tenkt å bestille i Paris er verdt pengene? På Tripadvisor finner du sannsynligvis svar.

Falske gjester

Men - det oppdages nå at stadig flere hoteller skriver falske anmeldelser for å sette seg i et godt lys. Det innser både Tripadvisor og Priceline, en nettside som også presenterer slike anmeldelser, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Les mer om falske hotellanmeldelser i DinSide artikkelen Falsk omtale.

Hotellvalg

Hvilke informasjonskilder stoler du mest på når du skal velge hotell? (Avsluttet)
Andre reisende(73%) 113
Reiseselskaper, hotellsøknettsider osv.(18%) 28
Hotellene selv(9%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En nylig undersøkelse utført av Nielsen/NetRatings, viser at folk stoler mer på anbefalningene fra andre reisende, enn anbefalningene til reiseselskapene og andre aktører. 20 prosent av de spurte i undersøkelsen stolte mest på nettsider som Tripadvisor, mens 12 prosent stolte på reiseselskapenes råd.

Tripadvisor har ansatt folk som skal sjekke alle hotellanmeldelser og prøve å luke ut de falske anmeldelsene.

- Noen hoteller prøver å manipulere nettsiden, men de fleste er ikke så veldig smarte når de gjør det, sa en talsperson for britiske Tripadvisor til The Daily Telegraph.

- Det er vanligvis de mindre hotellene som er litt naive. Det er ikke verdt det, for hvis vi avslører dem vil vi straffe dem, og det kan ødelegge ryktet deres.

Kilde: The Daily Telegraph