FAKTA: Turoperatører og priser

Er du djerv og føler deg klar for oppgaven bør du også spare penger for turen. Vi gir deg en liten oversikt over forskjellige turoperatører og priser.


Enjoy Africa tilbyr klatreturer fra 9.790.

Dette inkluderer transport, overnatting i delt dobbeltrom på hotellet, i sovesal på Kilimanjaro, guider og bærere opp Kilimanjaro (vanligvis en guide per to til tre personer), parkavgift og redningsavgift, måltider som nevnt i reiseruten.

Vær oppmerksom på at dette ikke inkluderer flybillett Norge - Kilimanjaro - Norge, visum, vaksiner, reiseforsikring, sovepose (kan leies), drikke og tips. Flybilletter til Tanzania får du for i underkant av 9.000 kroner og oppover. Tips til guidene og bæreteamet kan variere, men hos Enjoy Africa anbefaler de alt 80-100 USD per person. Videre kan det også være lurt å ta med gamle og varme klær på turen, som kan gis bort etter endt tur. Dette er en god mulighet til å bli kvitt gamle plagg, men også en mulighet til å gi bort klær til noen som trenger det.

På nett: Enjoy Africa

Hvitserk expeditions

Hvitserk arrangerer turer til flere høye fjell i verden. De tilbyr priser på turer som inkluderer stort sett det meste. Fra 36.000 kr får du flyreise fra Oslo, all overnatting, messetelt med kokk, all innenlandstransport og hotellovernatting.

Prisene inkluderer ikke tips til guider og bærere, avbestilling- og reiseforsikring, visum eller tilslutningsfly fra andre steder i Norge.

På nett: Hvitserk

Med utgangspunkt i Tanzania

Det finnes flere lokale turoperatører som arrangerer klatreturer og andre safari- og opplevelsesturer. På de offisielle nettsidene til Tanzanias turistkontor, finner du en liste med aktuelle turoperatører. Alle disse turoperatørene er godkjent og lisensiert av Tanzanias turistkontor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: Aktuelle turoperatører som listet av Tanzanias turistkontor