Fakta om Montpellier

Gamlebyen er vel verdt en rusletur. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Om byen

Montpellier er Frankrikes åttende største by med cirka 300.000 innbyggere. Byen er et populært utgangspunkt for å utforske regionen Languedoc, og en viktig seminar- og konferanseby.

Montpellier er Frankrikes raskest voksende by, både i innbyggertall og økonomisk. Turisme, medisinsk forskning, IT og vinproduksjon er viktige næringsveier i Montpellier.

Godt utgangspunkt

Fra Montpellier er det ikke lange veien til andre interessante områder og byer. Lange sandstrender strekker seg langs hele kysten. Det tar bare to og en halv time å kjøre til Barcelona. Du kan skimte Spania fra strendene utenfor byen. Det er heller ikke langt til Avignon i Provence. Vingårdene ligger tett i området rundt Montpellier, og turistkontoret har laget en egen rute for deg som vil dra på vinsmaking. Oppe i fjellene kan du gå fottur, eller bade i elvene.

Hvordan komme seg dit

Norwegian og Sterling flyr direkte til Montpellier. Flyturen tar tre timer. Du kan også fly til Nice eller Perpignan og kjøre derfra. Air France flyr via Paris. Hurtigtoget TGV bruker cirka tre og en halv time fra Paris.

Eksterne lenker:
Norwegian
Sterling
Air France
TGV

Se bildene fra Montpellier