Fakta om Las Vegas

Når reiser du, hvordan reiser du og hva koster det? Fakta om Vegas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Transport i byen

Las Vegas er større enn det ser ut til. Det ser kanskje ikke så langt ut når du står utenfor New york New York og skal traske opp til Treasure Island, men etter vanblemmene våre å dømme var det betydelig lenger enn vi trodde. Fra Mandalay bay sør på Stripa til Stratosphere i nord er det rundt 6,5 kilometer.

Taxi er ikke spesielt dyrt i Vegas, og en typisk tur 2/3 av Stripa, bort til Palms-hotellet eller bort til Hard Rock havner som regel på $10-12. Minuset er at Stripa har en tendens til å stå bom stille både på morgenen og ettermiddagen, og så å si hele dagen i helgene.

Byen har også en monorail, som kan være smart å ta fra en ende av stripa til den andre. Dessverre er det ofte en god ti minutters spasertur fra stasjonen og dit du egentlig har tenkt deg; bare å gå igjennom MGM Grand (som huser en stasjon) tar brått 10-12 minutter fra du går inn hovedinngangen.

Leier du bil eller scooter, er det en god trøst at de fleste casinoene tilbyr gratis parkering for sine gjester.

Inngangspartiet til Luxor-hotellet. Lobbyen kan huse ni jumbojeter.
Inngangspartiet til Luxor-hotellet. Lobbyen kan huse ni jumbojeter. Vis mer


Beste tidspunkt å reise på

Temperatumessig er Las Vegas nesten uutholdelig for oss nordmenn i sommermånedene, med makstemperaturer (snitt pr dag) på henholdsvis 36, 39,5 og 38 grader i juni, juli og august. Da vi var der i mars, lå temperaturen på behagelige 20-25 grader under mesteparten av oppholdet. Værmessig vil vi tro februar-mai og september-oktober vil passe de fleste godt.

Det du imidlertid bør passe på, er å reise dit når det ikke er en messe i byen. Foruten å trekke mye folk, skrus også hotellprisene opp. Bare fordi det var Nascar-weekend under vårt opphold, kostet hotellrommet dobbelt så mye i helga som det gjorde på hverdagene, og da var det allerede dobbelt så dyrt på hverdagene i forhold til "lavsesong", sannsynligvis på grunn av PMA-messa.

Hvordan komme seg dit

Las Vegas ligger "midt i ørkenen", og i praksis har du nå to valg: enten tar du fly via en amerikansk flyplass og videre til Las Vegas (det går ingen internasjonale fly direkte til Vegas), eller så kan du satse på et lite opphold i for eksempel Los Angeles og leie bil for å kjøre nedover. Kjøreturen tar cirka fem timer, og med relativt billige bensinpriser (cirka halvparten av de i Norge) og gode priser på leiebil, kan det være et fristende alternativ hvis du har lyst til å besøke mer enn én by i ferien. Regn med å betale rundt 6.000 for en flytur/retur.

Merk deg imidlertid at du fra høsten kan fly charter med Ving til Vegas.

Kjappe fakta om Las Vegas

Innbyggertall: Cirka 1,8 millioner
Årlig antall turister: Cirka 40 millioner.
Prisnivå: Middels
Myntenhet: Amerikanske dollar (og sjetonger, selvsagt)
Språk: Engelsk
Info på nett: vegas.com, citysearch.com