Fakta om Kiteskiing

Hva, hvor og hvor mye.Av: Ståle Dybsjord

Dragene er svære. <br />
<I>Foto: Geir Norland</I> Foto: Geir Norland
Dragene er svære.
Foto: Geir Norland Foto: Geir Norland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Værmann, fotomodell og kitekjendis Arnulf Refnes har vært den som har profilert sporten mest i Norge. Her er noen harde fakta om kiteskiing.

Kostnader

Kurs i kiteskiing på Bergsjøstølen er basert på helgekurs til 1.950 kroner som inkluderer all bruk av kites og trapeser, samt overnatting i 2-4 manns rom m/ bad. Man betaler ekstra for maten. 220 kroner per dag for frokost, lunsj (matpakke) og middag.

Ting å ta med

Det anbefales at du enten bruker snowboard, telemarkski, twintip, randonne eller alpinski.
Generelt gode vinterklær, gjerne bukse med snølås eller evt. gamasjer. De som har hjelm til vinterbruk og slalombriller bør ta med disse. Knebeskyttere og eventuelt albuebeskyttere anbefales. Ta med sengetøy og håndkle. Litt kontanter til AfterKite-ølen og annet småtteri kan også være greit å ha. De har betalingsterminal på Bergsjøstølen.

Hvordan komme seg dit

Kitene henger til tørk etter bruk.
Foto: Erik Erlandsen Foto: Erik Erlandsen
Kitene henger til tørk etter bruk.
Foto: Erik Erlandsen Foto: Erik Erlandsen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Cirka 3,5 timers kjøring fra Oslo og cirka 4,5 fra Bergen. Du kan også ta tog til Ål fra Oslo eller Bergen og bli hentet på togstasjonen av kursarrangøren. Kjør riksvei syv som går mellom Gol og Ål i Hallingdal. Hvis du kommer østfra (fra Gol mot Ål) tar du av til høyre rett før Ål. Det er skiltet til Vats og Bergsjøstølen. Herfra kjører du cirka 27 km til du er framme på Bergsjøstølen (du passerer Vats etter ca. 16 km).

Steder å kite i Norge

Det finnes utallige steder å kite i Norge. En stor åpen flate med stabil vind er for så vidt det eneste du trenger i tillegg til utstyret. På dette nettstedet, ligger det en oversikt over steder med kommentarer og vurderinger for både sommer og vinterkiting. Andre steder du kan prøve kite og eventuelt gå på kurs, er for eksempel Hemsedal, Rauland og Solastranda.

Linker

Kite.no
Kite Norge

  • Tilbake til hovedartikkelen