Fakta for familier på flytur

Åtte selskaper, åtte forskjellige måter å gjøre det på.

Best for barn på fly

  1. Fakta for familier på flytur


SAS Braathens

Aldersgrenser: Baby er under to. Barn fra to tom. 15.
Barnepriser: Baby reiser på den voksnes billett innenlands og sitter i den voksnes fang. Maks to baby per voksen, og da må ett av dem sitte i godkjent bilsete. Internasjonale reiser krever egen billett for baby, ti prosent av voksenbillett før skatt. Barn - 33 prosent i rabatt på voksenpris før skatt.
Seter/senger: Vil du/må du ha barnet i bilsete om bord, må du løse barnebillett.
Barnemeny: Salg av mat om bord i Europa og Norge, fri servering med egne barnemenyer på oversjøiske reiser.
Aktivitetspakker: Aktivitetspakker med tegnestifter og lignende hos SAS Braathens både i Norge og ut i Europa, samt på oversjøiske reiser.
Regler for bagasje: Baby - 10 kg innsjekket, samt stellebag som håndbagasje i Norge og Europa, ett kolli på 23 kg samt sammenleggbar trille innsjekket, og stellebag som håndbagasje på oversjøiske reiser. Barn sjekker inn like mye som voksne.
Regler for barnevogn: Tas med utenom vektregler innenlands og i Europa. Må være sammenleggbar, pakkes i blanke spesialposer beregnet for dette (fås på flyplassen), aksepteres bare hvis det er plass.

Norwegian

Aldersgrenser: Baby er under to år, barn fra to tom. 15.
Barnepriser: Baby gratis om de sitter på fang. En voksen kan ta med inntil to babyer, men da må en av dem løse egen billett og sitte i godkjent barnesete. Utenlands betaler baby 10 prosent av voksenpris pluss skatter og avgifter. Barnerabatt ved reiser sammen med ledsager over 16, 67 prosent av voksenpris pluss skatter og avgifter. Gjelder ikke kampanjepriser.
Seter/senger: Kun fri seteplassering i utgangspunktet, men mulighet for å sikre egne plasser ved tidlig oppmøte på flyplassen.
Barnemeny: Salg av mat om bord, ingen egen barnemeny.
Aktivitetspakker: Nei
Regler for bagasje: Baby - fem kg innsjekket inkludert barnevogn, bilsete eller sportsvogn. Kun mat for konsum som kabinbagasje. Barn - bagasje som voksne.
Regler for barnevogn: Kun myk emballasje er ikke regnet som tilstrekkelig på barnevogner.

Sterling

Aldersgrenser: Baby er under to, barn fra to tom. 11.
Barnepriser: 221 kroner for enkeltreise med baby som sitter i den voksnes fang, reiser man med to babyer, må den ene reise på barnebillett og sitte i godkjent bilsete. Ingen egne barnepriser.
Seter/senger: Kan bestille egen plass foran i kabinen for 54 kroner per person per reise, senest ti dager før avreise, men selskapet opplyser på telefon at reisende med baby automatisk vil bli plassert langt frem i kabinen. Kan ikke bestille plass med ekstra benrom. Baby i bilsete må betale barnebillett.
Barnemeny: Nei, men man får nyte medbragt for barn, noe som ikke gjelder for voksne. Se mer i denne artikkelen.
Aktivitetspakker: Nei
Regler for bagasje: Ingen bagasje for baby unntatt barnevogn, se under. Barn har bagasje som voksne.
Regler for barnevogn: Sendes som innsjekket bagasje for 100 kroner per reise (altså også for tur-returreiser), men kan tas med frem til innsjekking alle flyplasser unntatt Stockholm og Billund.

Ryanair

Aldersgrenser: Baby er under to år, barn fra to tom. 15.
Barnepriser: Kun en baby per voksen over 16, 81 kroner per vei. Barn betaler vanlig billettpris.
Seter/senger: Ikke tillatt med bilseter i kabinen, tidlig ombordstigning for familier med barn.
Barnemeny: Salg av mat, ingen barnemeny. Behjelpelig med varming av barnemat.
Aktivitetspakker: Nei
Regler for bagasje: En bag/vogn kan medbringes gratis for baby, ellers ingen bagasjekvote. Barn som for voksne. Merk at Ryanair krever betalt per kolli.
Regler for barnevogn: Må fraktes frem til inngang for ombordstigning, og hentes utenfor flyet på destinasjonen for at erstatningsansvar skal gjelde for skader på utstyr.

Widerøe

Aldersgrenser: Baby er under to år, barn fra to tom. 15 år.
Barnepriser: Baby reiser gratis i Norge, internasjonalt for 10 prosent av voksenpris. Barnerabatt mellom 33 og 50 prosent av voksenpris. Ikke rabatt på de aller billigte billettene. Skatter og avgifter kommer i tillegg, og er ikke rabattert.Seter/senger: Baby sitter på voksnes fang, ingen plassering i eget sete.
Barnemeny: Salg av mat, ingen egen barnemeny. Enkelte unntak med fri servering, se denne artikkelen.
Aktivitetspakker: Ja, tegnesaker og lignende.
Regler for bagasje: Baby - 10 kg, inkludert barnevogn. Barn - bagasje som voksne.
Regler for barnevogn: Gebyr på 20 kroner for barnevognpose ved innsjekk.

British Airways

Aldersgrenser: Baby er under to. Barn fra to tom. 11.
Barnepriser: Baby betaler ti prosent av voksenpris (en baby per voksen). Rabatt for barn på Club Europe og langflygninger. Seter/senger: Kan ved tidlig bestilling tilby egne senger/seter for baby på langflygninger.
Barnemeny: Egen meny for flygninger av mer enn en times varighet, forhåndsbestilling. Tilbyr oppvarming av barnemat og flasker.
Aktivitetspakker: Leker og lesestoff samt filmtilbud for barn på flygniger over tre timer. Aktivitetsbøker på flygninger over en time.
Regler for bagasje: Baby - ett kolli maks 32 kg innsjekket, samt en sammenleggbar barnevogn i Storbritannia og til Amerika og Nigeria, ti kg samt sammenleggbar barnevogn i Europa. Barn får ta med like mye som voksne.
Regler for barnevogn: Små, sammenleggbare triller kan tas med helt til innsjekk og lagres i kabinen.

Lufthansa

Aldersgrenser: Baby er under to år, barn fra to tom. 11 år.
Barnepriser: Baby gratis, 10 prosent av voksenbillett før skatt på internasjonale ruter. Barn for 67 prosent av voksenbillett før skatt.
Seter/senger: Plass for egne babysenger i første rad, bestill disse setene.
Barnemeny: Egen babymeny og barnemeny, varmer babymat og flasker.
Aktivitetspakker: På første klasse og businessklasse.
Regler for bagasje: Baby - ett kolli med maksmål l+b+h som ikke overstiger 115 cm. Dessuten en liten, sammenleggbar trille eller bærebag på en del oversjøiske ruter samt midtøstenruter. Andre internasjonale ruter og tysklandsruter: 10 kg, samt liten, sammenleggbar trille eller bærebag.
Regler for barnevogn: Kan ta med barnevogn frem til kabindør på de fleste destinasjoner, og flystaben tar seg av den etter det.

KLM

Aldersgrenser: Baby er under to år, barn fra to tom. 11 år.
Barnepriser: 10 prosent av voksnepris for baby på internasjonale ruter, barn reiser billigere på de fleste ruter men får ikke rabatt på de billigste billettene. Rabattens størrelse kan variere.
Seter/senger: Baby reiser i voksens fang. En voksen kan reise med to babyer, men må da booke sete til nummer to og betale barnebillett. Kan bestille barneseng for barn opp til seks måneder på interkontinentale ruter.
Barnemeny: Kan forhåndsbestilles uten ekstra kostnad.
Aktivitetspakker: Egen pakke på interkontinentale ruter.
Regler for bagasje: Baby - ti kilo babyutstyr inn i kabinen, samt en sammenleggbar trille om den får plass under setet eller i hyllene over setene. Ingen øvrige vekttillegg på bagasjen. Barn reiser med bagasjegrenser som for voksne.
Regler for barnevogn: Større barnevogner må sjekkes inn, kommer inn under den voksnes bagasjevektbegrensninger.

Mer om barn på reise