FAKTA: Ayurveda

Dette kan ayurveda gjøre for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Flere av behandlingene i ayurveda-tradisjonen likner på helserådene som gis av vestlige leger. Det oppfordres til måtehold, sunt kosthold og mosjon.

 • Overvekt: Ved overvekt og appelsinhud masseres urtepulver og ulike oljer inn i huden, og dette skal brenne ned fett, stramme opp og øke forbrenningen. Behandlingen suppleres med vegetarisk diett.
 • Revmatisme: Ifølge ayurveda-tradisjonen er leddgikt og beslektede sykdommer forårsaket av slaggstoffer som avleires i leddene og som gir betennelsesreaksjoner. Behandlingen går følgelig ut på å fjerne slaggstoffene. Det gis massasje og plantemedisin og gis råd om hvordan man kan unngå slaggstoffer. Mosjon, massasje og varme suppleres behandlingen.
 • Uro/søvnløshet/utbrenthet: Shin Shiva-senteret har satt sammen et program beregnet for IT-konsulenter, skiftarbeidere og folk som reiser mye. I programmet gis det massasjer som skal styrke den biologiske ilden.
 • Infertilitet: Ayurveda-tradisjonen mener at dårlig sædkvalitet ofte er årsaken til mannlig infertilitet. Den dårlige kvaliteten kan skyldes kosten og/eller at man har sex med en person man ikke liker, eller overdreven seksuell aktivitet. Man vil derfor gi mannen urtekurer som styrker ham og gir ham potens. Ved infertilitet hos kvinner vil man søke å regulere kvinnens menstruasjonssyklus gjennom massasje, urter, teer og medisinske bad. Hun oppfordres til å ta det rolig. Kvinner og menn oppfordres til å trene underlivet gjennom yoga og til å spise mat med lite fett og ikke innta alkohol.
 • Skjønnhet: I ayurveda-medisinen er ikke skjønnhet bare et attraktivt ytre, men også en god mentalhelse og et sunt åndelig liv. På senteret bruker de massasje av ansikt og kropp med skrubber, rispudding og fruktsafter som angivelig skal stramme opp og styrke huden. Det gis også innpakninger med fruktmasse og urtepudder, og blomsterbad.
 • >>> Tilbake til innledningen
  >>> Dette er Kerala
  495529>>> Bildekarusell

  Kilde: Kalari Kovilakom, Maharishi Ayur-Veda Helsesenter, Dr. Franklin’s Panchakarma Institute & Research Centre/Shin Shiva, Baidyanath Ayurved

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer