Færøyene - søsken i vest

Har du vært på Færøyene? Kanskje du burde...Av Ole Morten Tjore

Jeg reiste til Færøyene i sommer fordi båten fra Island til Bergen gir et obligatorisk opphold på tre dager i Thorshavn. Jeg hadde forøvrig med egen bil.

Strandliv på Færøyene!
Foto: Ole M. Tjore Foto: Ole Tjore
Strandliv på Færøyene!
Foto:
Ole M. Tjore Foto: Ole Tjore Vis mer

Færøyene er et av de vakreste stedene jeg har vært. Naturen er helt utrolig¸ og fiskemulighetene er både mange og rimelige. Utelivet i Thorshavn er et kapittel for seg¸ men det krever at du er villig til å prate med folk og bli kjent med dem. Hvis du først treffer noen som vil ta deg med rundt¸ finnes det mange utmerkete nattklubber og diskoteker. Noen som kanskje er litt "skjult" for førstegangsbesøkende.

Uteliv i gatene

Et eksempel her er Kaggjin¸ på en høyde overfor havnen. Det er et meget bra sted, fordelt over tre etasjer. Kaggjin har disko¸ livemusikk og biljard øverst. Meget fullt¸ men så er det her "alle" går.

Etter at utestedene stenger samles folk i handlegaten i sentrum¸ og har nachspiel til langt ut i de små timer¸ så lenge været er bra da. Færingene er svært mye lettere å komme i kontakt med enn islendingene¸ og jeg personlig må si at jeg liker dem meget godt. Språket høres kanskje vanskelig ut¸ men det ligner svært mye på vestlandske dialekter hvis man hører etter¸ og banningen er identisk med den norske :-)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Man skal altså ikke være der lenge før man skjønner hva de sier. Ellers er færingene et svært politisk bevisst folk¸ særlig ungdommene går ikke av veien for en diskusjon. Nordmenn er meget populære på Færøyene¸ på grunn av våre fellestrekk med hvalfangst og at vi er utenfor EU. Forøvrig er Færøyene et selvstyrende område av Danmark. De bruker egen valuta¸ men den følger verdien av den danske kronen. Myntene er de samme som i Danmark.

God reise!