...fremdeles muligheter for dem som vil ha sol og strand - men det haster.<br />
<i>Foto: Håkon Særsten</I>
...fremdeles muligheter for dem som vil ha sol og strand - men det haster.
Foto: Håkon SærstenVis mer

Få sydenreiser igjen

Charterselskapene melder om full trykk, men forsatt ledige plasser i juli.- De beste prisene får du i august, sier charterselskapene.

- Frem til 10. juli er det kun fire ledige plasser igjen fra Gardermoen. Den som vil ut å reise den nærmeste tiden, må tenke litt alternativt. Det er nemlig flere ledige plasser fra Trondheim, opplyser markedssjef i Ving Norge, Ivar Nohr, ovenfor DinSide Reise.

Slaget om billettene

Nohr sier videre at utover i juli er det flere ledige plasser både fra Gardermoen og ute i distriktene.

- Ving har også satt opp ekstrafly til Kos, Kreta, Tyrkia og Mallorca. For ungdommen er det ledige plasser til Mallorca, Kos, Athen og Santorini. Men det er på høy tid å bestemme seg hvis en har tenkt seg ut på tur, sier Nohr.

For dem som vil gjøre et reisekupp, anbefaler Nohr å vente til august.

- Nå er det høysesong og følgelig høysesongspris. I siste halvdel av august er det langt rimeligere.

2000 plasser

Saga Solreiser opplyser om at de har vel 2000 ledige plasser på sydenturer i juli. Gullivers Reiser har 600 ledige plasser. De fleste av disse har avganger i slutten av juli. I følge Anne Lise Sørli, informasjonsansvarlig i de to selskapene, har sydenreisene gått unna i et forrykende tempo.

- Etterspørselen har vært ekstrem, noe som skyldes det dårlige været i fjor. Vi har også solgt ut mange reise til vinteren, forteller hun.

Heller ikke Saga Solreiser kan varte opp på restplasspriser til solhungrige nordmenn.

- Det hender vi får noen avbestillinger, men de går ut på timen, sier Sørli.

Fra øverste hylle?


- En kan ikke lenger plukke fra øverste hylle. Men dem som absolutt vil ut av landet nå, kan bare ringe oss. Vi skal nok klare å finne noe, sier Lena Petersson, Star Tours informasjonssjef til DinSide Reise.

Petersson opplyser om at ni av ti reiser i juli og august er solgt. I september er åtte av ti reiser utsolgt.

- Den som vil ha reiser til restplasspris, må vente til august. Da er lavere trykk og bedre priser.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.