Få sparken på Geilo

I helgen kan den som vil ta på sitt fjongete tøy og få sparken på Geilo. Bokstavelig talt.

Denne helgen er det spark-VM på Geilo. Arrangementet som har historikk tilbake til 1974, lokker med vinterlig karnevalsmoro der sparken står i fokus.

- Vi har hundre sparker til utleie, og det er fortsatt mulig å få blitt med, forteller Spark-VM-general Pål K. Medhus til DinSide Reise.

Fra utfor til barn

VM starter med prøve-VM i utfor fredag 26. januar. Her brukes egne sparker med ski på, i en 110 meter lang, kupert løype. Det konkurreres på tid. Men dette er ikke det viktigste arrangementet.

Sparken trenger ikke se ut som en spark. Foto: Spark-VM
Sparken trenger ikke se ut som en spark. Foto: Spark-VM Vis mer

Få sparken på Geilo

  1. Bilder fra Spark-VM


- Spark-VM er i all hovedsak en sosial begivenhet for folk med morolyst. Syklubber, bedrifter, enkeltpersoner, direktører, turister. Alle typer er med, forteller general Medhus.

Barnas Spark-VM har stadig økende deltakelse, og frister med premieutdeling til alle, samt pølsefest. Kostymeklassen er mest populær. Her er det plass for de utroligste doninger og kostymer som kan vise seg i den 746 meter lange løypa.

I trimklassen konkurreres det på idealtid i en løype som har 1.700 spark, og er 4,2 kilometer lang. Innlagt obligatorisk pølsestopp. Dessuten arrangeres en lokalt preget stafett der bedrifter i området kan duellere.

Romslig arrangement

Oppmøte er lørdag mellom ni og ti for startnummer. Deretter er det målpassering i løpet av dagen, før klokken 16. Barna starter showet mellom ti og tolv. Deretter er det bedriftsstaffett, fulgt av trimklassens start klokken 13. Til sist er det kostymeklassen som skal showe i gatene fra klokken 14. Premieutdeling og underholdning i arrangementets store telt. På kvelden er det festligheter rundt omkring på skistedets utesteder. Alle deltakere får rabatt på minimum to dagers overnatting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangør er Høve Støtt, sammen med Destinasjon Geilo og lokalt næringsliv.

Se bilder fra tidligere arrangementer

Mer fra Norge