Her er klistremerket som skal gjøre ventetiden mye kortere på flyplassen. Foto: SAS
Her er klistremerket som skal gjøre ventetiden mye kortere på flyplassen. Foto: SASVis mer

Få SAS-klistremerke, slipp kø

Nå får også Skandinavia SAS Smart Pass.

I februar skrev DinSide at SAS skulle lansere et mobilprodukt, SAS Smart Pass, som skal forenkle reisen til ære for sine gullkunder. Nå er tjenesten ferdig testet og klar for bruk, og SAS har besluttet at den skal være tilgjengelig for alle EuroBonus Gullmedlemmer .

Fra september 2011 skal samtlige destinasjoner i Skandinavia ha Smart Pass.

    SAS går nå videre som et av de første flyselskapene i verden med å fullt ut introdusere SAS Smart Pass til sine kunder. Dette gjør vi for å skape en ennå enklere, mer effektiv og raskere prosess gjennom flyplassen, melder SAS i en fersk pressemelding.

>>SAS-bredbånd utsatt - se hvorfor

Vil effektivisere reisen til lojale kunder

Vigra Lufthavn i Ålesund var først ute i Norge med å teste ut tjenesten. Årsaken til dette var fordi flyplassen har to utganger og ble tidlig sett på som en godt egnet flyplass for å teste ut teknologiske nyvinninger.


– Kundeundersøkelser viser at kundene våre virkelig setter pris på våre mobile tjenester. Vi ser at mobilen og NFC er fremtiden, og vi er stolte over å kunne tilby denne smarte løsningen til våre mest lojale kunder. På denne måten kan vi effektivisere reisen deres ytterligere. Den vellykkede testen av SAS Smart Pass viser også at våre kunder er meget fornøyde med produktet og at SAS er på rett vei, sier Lena Rökaas, sjef for produkt og kundeservice i SAS, i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om klistremerket blir nyttig for dem som reiser ofte utenlands, er det likevel ikke spesielt mange gullkunder i Norge.

SAS har cirka 750.000 EuroBonus-medlemmer i Norge, og omtrent tre prosent av disse er gullkunder. Det er cirka 22.500 gullmedlemmer i Norge, og totalt 2,7 millioner EuroBonus-medlemmer i verden.

Jippi: Surf gratis på flyplassen

Slik virker den

SAS Smart Pass bygger på moderne mobilteknologi kalt NFC, Near field Communications. Ettersom disse telefonene foreløpig ikke er særlig utbredt i Skandinavia, tilbyr SAS sin egen variant i form av en liten NFC-klistremerke som festes på mobiltelefonen.

Dette vil gi en raskt og smidig flyt gjennom hele flyplassen.

Slik fungerer Smart Pass Foto: SAS
Slik fungerer Smart Pass Foto: SAS Vis mer

Enkel å bruke:

I dette merket sitter en sender som aktiveres når den kommer i kontakt med en leser på et berøringspunkt. Slike lesere vil finnes på alle flyplassens berøringspunkter; Self Service-automater, i Baggage Drop, Security, Fast Track, Lounge, Tax Free og ved ombordstigning.

– Ved å holde opp sitt Smart Pass mot en leser, identifiseres reisen umiddelbart og man kan passere gjennom sikkerhetskontrollen og gjennom utgangen til flyet. Dette er altså en ny og svært enkel og smidig måte å ta seg gjennom flyplassen på. På en Self Service-automat kommer man fore eksempel direkte til det bildet i dialogen som vedrører deg selv og din bestilling. Selv her sparer man tid, har informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, tidligere uttalt til DinSide.