Eventyrreiser for single

Før tenkte de med gru på lange, tomme, ensomme ferieuker. Men det var før singleturene kom til landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alene. I Norge er det 620.000 single personer. May Meyer (55) er en av dem. Singlestatusen merkes godt når man er på ferie. Meyer hadde sett seg lei på restaurantbord med én tallerken, dyre enerom og medlidende blikk fra gruppereisende.

Gjennom partnerbyrået Carpe Diem som hun drev i Bergen, kom May i kontakt med mange andre som hadde det som henne. De var voksne, single og ønskte seg egentlig reisefølge mer enn en partner. Dermed var det gjort: May Meyer startet et reiseselskap som var forbeholdt single – Carpe Diem – Travel Partner.

Hundre prosent single

Daglig leder i Carpe Diem, May Meyer, til venstre i dette bildet fra Pyreneene.
Foto: Carpe Diem Foto: Carpe Diem
Daglig leder i Carpe Diem, May Meyer, til venstre i dette bildet fra Pyreneene.
Foto: Carpe Diem Foto: Carpe Diem Vis mer


- Det holder ikke at du sliter i forholdet altså. For å reise med oss må du være hundre prosent single, sier May Meyer. I dag drar hun ut på sin syvende singletur - til Spania.

Neste år blir det turer til Portugal, Ecuador og Spania. Påmeldingene er allerede mange, og flere reiser på mer enn én tur. Eli Furum (63) er en av de reisende som forbereder seg på nye turer. Klikk her for å lese hennes erfaringer fra singlereiser.

Ingen sofaslitere

På hver tur kan det være med opptil 25 stykker. Deltakerne er fra 30 år til pensjonsalder. følge May er ikke singleturene noe for sofaslitere.

- Dette er aktive reiser. Vi driver med alt fra padling, fjellturer og rafting, til kulturelle utflukter. De som reiser med oss er ressurssterke personer som ikke er interessert i å ligge hele ferien under en palme, sier May Meyer.

Glade reisende i Pamplona.
Foto: Carpe Diem Foto: Carpe Diem
Glade reisende i Pamplona.
Foto: Carpe Diem Foto: Carpe Diem Vis mer

Hun har lagt opp til to faste ruter i Spania, en ”annerledes” reise i Nord-Spania, og en Bandoleras-rute i Sør-Spania. Begge turene inneholder både naturopplevelser, kunst og byliv. Prisen for ni dagers i Spania, med overnatting, fly og middag inkludert, er 11.000 kroner.

Ikke noen sjekketur

Vanligvis er to tredjedeler av deltakerne på turene med Carpe Diem kvinner.

- Det er ikke noe problem med kvinneovervekt. Dette er nemlig ikke koblingsturer. Jeg pleier å si at det er mennesker som møter andre mennesker, ikke kjønn som møter kjønn, sier May Meyer.

Men om søt musikk skulle oppstå, er det altså ikke forbudt å leve ut sine romantiske drømmer på singleturene.

- Det har alltid gått ut minst ett par etter turene våre, legger Meyer lurt til.

Navneskilt og dobbeltrom

Som seg hør og bør er det mange som er litt småsjenerte når de entrer Gardermoen på vei til sin første singletur. Men det nytter ikke å være smålåten i godt selskap. Allerede på flyplassen må alle ta på seg navneskilt. I løpet av flyturen er praten i gang.

Vel fremme fordeles de fleste på dobbeltrom. Har du sterkt ønske om det, kan du få enkeltrom.

- Det knyttes vennskap på disse turene, og etter at de kommer hjem, besøker deltakerne hverandre fra tid til annen, sier May Meyer.

Egne kvinnereiser

For kvinner som ønsker reisefølge, kan det være et alternativ å kjøpe en tur fra Jomfrureiser. Selskapet selger reine kvinneturer, og vil sende 1.000 norske kvinner ut i verden i år.

- Halvparten av alle som reiser med oss er single, men det eneste vilkåret er at du er kvinne, sier Charlotte Ehde Eliassen som driver selskapet.

Selskapet har rundt 100 reiser hvert år, med tema.

- Kvinner vil gjøre noe når de er på tur. De vil ikke bare ligge på stranda, sier Eliassen.

Her leser du DinSides artikkel om reiser for kvinner.

Stor reiselyst?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!