Eventyrlige, fortryllende, barnslige København

GUIDE: Bedre og billigere enn Disney, morsommere for mor og far, og forferdelig gøy i sommer-Køben.>>> KØBENHAVN: Se byens fineste barneattraksjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Feriefryd i Bakken.

Foto: José Arturo Leguén Lores
Feriefryd i Bakken.

Foto: José Arturo Leguén Lores

Vis mer

Eventyrlige, fortryllende, barnslige København

  1. BILDESPESIAL: Fryd i Bakken
  2. Zoologisk have
  3. 10 københavnske herligheter


- Ååh, her var det vakkert, sier veslejenta, idet hun trår innenfor porten på Tivoli.

Det lyser overalt, pariserhjulet ruller og forelskede par leier hverandre mellom bodene av sukkerspinn, popcorn og nybrente mandler.

Tivoli leverer ren magi selv 164 år etter åpningen. Det var den høyst bereiste Georg Carstensen som etablerte Tivoli. Etter å ha sett lignende haver på sine mange reiser til Paris og London, søkte han Kongen om tillatelse til å bygge en park med blant annet russiske glidebaner, restaurant og konsertpavilljong. Hadde Herr Carstensen sett hva Tivoli i dag har blitt til hadde han nok blitt forundret. For i tillegg til paviljonger er her scener for alle typer musikk og teater, og karuseller som slenger gjestene opp i 80 meter over havet.

Millionbesøk


Nordmenn blir ikke trøtte av København. Nordmenn stod for 383.317 av totalt 5.320.575 overnattinger i Stor-København i fjor. Nordmenn stod også for 890.000 dagsbesøk i København.

Tivoli var den største attraksjonen med utrolige 4,3 millioner besøkende. Dyrehavsbakken hadde 2,5 millioner besøkende. På fjerdeplass etter Legoland kommer Københavns egen zoo med aper, elefanter, giraffer, bjørner og løver.

Bakken

Bakken på Klampenborg sies å være verdens eldste fornøyelsespark med sine 423 år. Å kalle kilden som på den tiden ble kaldt Ålesuppen for en fornøyelsespark, er kanskje å ta vel hardt i, men at her er moro i parken på Klampenborg, hører man langt unna. Fra stiene gjennom skogen på vei til forlystelsene ljomer det hvin med mye fryd i. Her er det 33 karuseller. Her er Piraten og minibilene, og Extreme som svinger folk i 180 grader sirkler noen titalls meter over bakken og Tårngyset som dytter magesekken godt opp i halsen. Det danske prisnivået er fortsatt relativt vennlig; et adgangskort koster 199 danske kroner, tilsvarende 213 norske kroner i dagens kurs. En treretters middag koster i en av restaurantene 259 danske kroner, tilsvarende 278 norske kroner. Dermed så er mor og far reddet fra pølser, pommes frites og burgere. Kanskje noe norske fornøyelsesparker kan ta lærdom av?

Men mest av alt betyr København-ferie gode måltider, også for de små, og som den skravlete taxisjåføren DinSide kjørte med på siste besøk sa, i København er alt tillatt. Det er som man har litt større hjerterom for de som er små, litt skjeve og for en sulten og tørst mor og far som gjerne vil ta seg et glass ved bordet. Det er vel det som kalles ferie.

>>> KØBENHAVN: Se byens fineste barneattraksjoner
>>> BILDESPESIAL: ZOO
>>> BILDESPESIAL: Best i bakken

Mer København

Shabby chic
Kongelig kajakk
Danmarksferie for barna
BILDESPESIAL: Udødelige Christiania
Københavns beste steder
Kulest clubbing
Skeive middager
Morgenmad med Arne Jacobsen