Eventyrlig fornøyelsessommer

Kanonen i Liseberg er den mest fartsfylte nyheten i de nordiske fornøyelsesparkene kommende sesong. Danskene satser stort på eventyr og her hjemme står fornøyelsesåret i barnas tegn.

Det er populært å besøke fornøyelsesparker. Tivoli i København melder om rekordstort besøk i året som gikk: 4,3 millioner mennesker var innom den danske hovedstadens forlystelsessentrum i løpet av 2004, fordelt på 970.000 på juletivoli, og resten i løpet av sommersesongen. Besøkstallene på hjemlige Tusenfryd er noe lavere; her ble sluttstrek satt på rundt 430.000 besøkende.

- Vi har mellom 430.000 og 460.000 besøkende hvert år, litt avhengig av hvilke nyheter vi har, sier administrerende direktør ved Tusenfryd, Linda Bernander Silseth.

Vi har sjekket hva vi har å se fram til av nyheter på de største nordiske fornøyelsesparkene i kommende sesong, og dette kan du lese mer om lenger ned på siden.

>> Klikk her for bilder av de nye attraksjonene.

Kanonen er Lisebergs store nyhet for adrenalinhungrige.
Bilde: David Talbot/Liseberg Foto: David Talbot/Liseberg
Kanonen er Lisebergs store nyhet for adrenalinhungrige.
Bilde: David Talbot/Liseberg Foto: David Talbot/Liseberg Vis mer

Eventyrlig fornøyelsessommer

  1. Se bilder av de nye attraksjonene

Sommerplaner?

Planlegger du et besøk i en fornøyelsespark i sommer, og i tilfelle hvilken? (Avsluttet)
Liseberg(40%) 124
Tusenfryd(23%) 70
Annen fornøyelsespark(15%) 48
Nei, jeg skal ikke i fornøyelsespark i sommer(8%) 25
Tivoli(7%) 23
BonBon-Land(7%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Kanon i Liseberg

Liseberg har den desidert friskeste nyheten i år. Kanonen heter den nye berg- og dalbanen, som er den første i sitt slag i Nord-Europa. Her dyttes du i gang av 20.000 hestekrefter, og i løpet av tre skunder er du oppe i 75 kilometer i timen. Den akselerasjonen kjenner du garantert! Du skytes 24 meter rett til vers, før du stuper ned mot vannet, men vris unna før du treffer vannflaten. I løpet av turen må du også gjennom en 20 meter høy loop, og en 360 graders "heartroll", som betyr at banen vrir seg 360 grader rundt sin egen akse.

Den nye attraksjonen har premiere 23. april.

Barnevennlige Tusenfryd

Tusenfryd satser på å bli enda mer barnevennlig i kommende sesong.

- Det er ikke helt offentlig ennå, men vi kommer til å lage et nytt barneområde tilpasset barn under seks år og deres medfølgende voksne, med fokus på skjønnhet, ro og koselige småattraksjoner, forteller Linda Bernander Silseth, administrerende direktør ved Tusenfryd.

I dag er attraksjonene for de minste spredt rundt i hele parken, men de vil altså bli samlet på et avgrenset og rolig område. De eksakte planene vil være klare i løpet av kommende måned. Tusenfryd hadde rundt 430.000 besøkende i 2004, og cirka 80 prosent er småbarnsfamilier.

Eventyr i Tivioli

2005 er et stort år for hele Danmark; da feirer våre naboer i sør 200-års jubileum for eventyrfortelleren H. C. Andersens fødselsdag. Dette markeres også i Tivoli, og representerer årets store hendelse i 2005.

Forestillingen "Et Tivoli Eventyr" er et show med spesialeffekter, lyd og lys, laget av amerikaneren Gary Paben, som også har laget show i 20 år for Walt Disney World. H. C. Andersen-showet består av over 5 meter høye, projiserte, lysende dukker som beveger seg over kveldshimmelen etter mørkets frembrudd. Hver dukke representerer et av Andersens eventyr, og akkompagneres av historiefortelling og musikk av Londons symfoniorkester. Forestillingen har premiere 14. mai, og spilles hver kveld unntatt fredager.

Sigurd Sjøløve guider deg til kjente attraksjoner i syv verdensdeler.
Bilde: BonBon-Land Foto: BonBon-Land
Sigurd Sjøløve guider deg til kjente attraksjoner i syv verdensdeler.
Bilde: BonBon-Land Foto: BonBon-Land Vis mer


... og eventyr i BonBon-Land

Også BonBon-Land feirer sin danske eventyrdikters fødselsdag i år. Her kan du ta en kanalrundtfart til syv verdensdeler, og se berømte attraksjoner med et glimt i øyet. Guide for turen er Sigurd Sjøløve og andre BonBon-dyr.

Åpning av fornøyelsesparkene

Kan du nesten ikke vente på at fornøyelsessesongen starter opp igjen? Her er åpningsdatoene for de store nordiske fornøyelsesparkene:

  • Tivoli i København: 15. april
  • Tusenfryd: 24. april
  • Liseberg: 23. april
  • Bon-Bon-Land: 5. mai

>> Klikk her for bilder av de nye attraksjonene.