Eventyr fra virkeligheten

En ny bok presenterer 40 friske turforslag fra hele Norge. Bli med på bølgesurfing, ridetur, moskussafari og juving.

Fra Finnmarksvidda i nord til Setesdal i sør - vårt langstrakte land gir deg utallige muligheter til å dra ut på spennende oppdagelsesreiser ute i naturen.

I sin nye bok Norske Eventyr - 40 fantastiske friluftsopplevelser, tar Trygve Sunde Koldrup, journalist, skientusiast og nå også forfatter, oss med på spennende turer opp på fjelltoppene, ned mot havets bunn, og ut på glattisen.

Huff nei, sånne slitsomme friluftsmennesker som bare gir oss innegriser dårlig samvittighet, sier du kanskje, mens du tenker lengselsfullt på sofaen og fjernkontrollen som venter der hjemme.

Fortvil ikke. Dette er ikke en av de mange (og litt irriterende) "se-så-tøff-og-sterk-og-sporty-jeg-er"-bøkene. Riktignok har Sunde Koldrup dratt på noen turer som nok ikke frister sofasliteren, men han har også reist på turer som passer for alle. En skøytetur på vannene i Østmarka klarer vi, for vi kan jo bestemme lengden på turen selv. Sykkeltur langs Telemarkskanalen eller hundekjøring på Røros skulle vel også de fleste makte.

Men å kaste seg utfor Gaustatoppen på ski, eller snorkle med sultne spekkhoggere i Tysfjord. Æææhh ... kanskje neste år ...

Uansett, det er morsomt å lese hvilke adrenalinsjokk forfatteren anbefaler. Boka er full av flotte og fargerike bilder fra forfatterens opplevelser. Tekstene gir et raskt innblikk i opplevelsen og hva den går ut på, og i tillegg får du de faktaopplysningene du trenger for å planlegge å dra selv.

Og fortvil ikke - du behøver jo ikke dra på noen av turene selv om du leser boka. Den gjør seg uansett godt på salongbordet. Men kanskje du blir inspirert til å komme deg vekk fra Playstation, kaffelatten eller (gud forby) jobb-pc'en neste helg, og heller drar ut i skogen.

I så fall får du ha riktig god tur!

Bokfakta

Tittel: Norske Eventyr - 40 fantastiske friluftsopplevelser
Forfatter: Trygve Sunde Koldrup
Forlag: Kagge Forlag
Utgitt: 2005
Pris: 349 kroner