Europeiske utvekslingsprogrammer

Det er mange forskjellige europeiske og nordiske programmer og støtteordninger for deg som vil lære språk og kultur samtidig med studiene. Felles for de fleste av disse programmene og utvekslingsavtalene er at du må ha studert minst et år i Norge før du drar til utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Gamle navn det er verdt å huske på

Sokrates er et utdanningsprogram med formålet å fremme studentutveksling innen EU- og EØS-landene og Erasmus er den delen av Sokratesprogrammet som omhandler studenter ved høyskoler eller universiteter. Dette programmet gir støtte til utdanning i Europa

Nordplus gir støtte til delstudier ved andre nordiske universiteter med tilsvarende fagmiljø i et etablert nettverk. For å være med på dette programmet søker du direkte gjennom fakultetet ditt. Har ikke fakultetet eller faget du studerer noen etablerte avtaler kan du søke individuelt gjennom Nordlys. Nesten alle universitetene i Norden er med i dette samarbeidet.

I tillegg finnes det en rekke andre etablerte fagsamarbeidsordninger for deg som er interessert, for eksempel Nord-Sør utveksling. De enkelte læresteder vil ha en oversikt over hvilke universiteter de samarbeider med.

Toppen av isberget

Selv om vi nå har beveget oss litt under vannoverflaten, er det et godt stykke igjen av utenlandsstudie-isberget. For å finne et utvekslingsprogram, støtteordninger eller studier som passer akkurat for deg anbefaler vi at du tar kontakt med en rådgiver på det internasjonale kontoret på studiestedet ditt.

Leonardo da Vinci programmet passer for deg som ønsker å få arbeidspraksis fra et annet europeisk land.

Ekstern lenke:

Studier i Utlandet
Universitetet i Oslos nettside for deg som vil ta delstudier i utlandet
Nettside for gjensidige utvekslingsavtaler

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!