Europas ti beste nakenstrender

Her er det aller best å kaste klærne.

 Foto: THIERRY PONS/DEPECHE MAG/MAXPPP
Foto: THIERRY PONS/DEPECHE MAG/MAXPPP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utad er europeere blant annet kjent for sin løssluppenhet med klær på stranda. Både toppløs- og nudistbading er ikke ukjente ord sagt i forbindelse med europeere.

Nå har nettstedet hotels.com rangert Europas beste nakenstrender.

1. Cap d'Agde - Montpellier, Frankrike
Cap d'Agde er en av de aller beste nakenstrendene. Her er det faktisk valgfritt om man vil ha på seg klær eller ikke. Stranden ligger bare noen få kilometer fra Montpellier. I sommermånedene flokker det seg opp til 40 000 strandglade og mer eller mindre nakne mennesker på den franske stranden.

2. Playa d'Es Cavallet - Ibiza, Spania
Denne stranden er en godt kjent nudiststrand som tiltrekker seg både familier, par og single. Stranden er bred og gyllen, og den sydlige delen av stranden tilbyr mange vannsportaktiviteter for store og små.

                Foto: Martin Rotovnik
Foto: Martin Rotovnik Vis mer


Her er naturistvettreglene

3. Hawk Cliff - Dalkey, Irland
Dalkey ligger rett utenfor hovedstaden Dublin. Her er kan du frivillig velge om du vil ha på deg klær eller ikke.

4. Banana Beach - Skiathos, Hellas
Det er paradisøya Skiathos som rommer Banana Beach. Denne strandgruppen består av tre mindre strender: Big Banana, Small Banana og Little Banana. På alle strendene kan man selv velge om man vil beholde klærene på eller ikke. Her tilbys det også solsenger, strandbarer og daglig underholdning.

5. Stud Lands Beach - Dorset, Storbritannia
Stud Lands Beach er kjent som Storbritannias med populære nudiststrand.

Guide til et tekstilfritt badeliv

6. Playa de Sotavento - Fuerteventura, Spania (Kanariøyene)
Her finner du en flere kilometer land nudiststrand. Sotavento er også kjent som den vakreste stranden i Atlanterhavet. Stranden er svært åpen og med mye vind, og er i tillegg ideelt for vindsurfing.

7. Cantarrijan Playa - Granada, Spania
Denne stranden ligger på enden av Costa Tropical, og tilbyr store gyldne sanddyner. Den består av to havbukter, og ved den største bukta finner du resturanter som tilbyr drikke og måltider.

8. Inch Beach - Dingle, Kerry, Irland
Inch Beach i Dingle er flere kilometer lang, og nudistene kan nyte mye privatliv bak de store sanddynene. Når det er lavvann forsvinner vannet 1.6 kilometer vekk fra stranden, så det gjelder å være der i rett tid. Stedet er også populært for surfere i sommermånedene.

9. Tisvilde strand - Helsinge, Danmark
Tisvilde er 500 meter lang, og er populær blant barnefamilier, unge, gamle, menn og kvinner. Stranden er berømt blant europeiske nudister, men er også kjent for gode surfingmuligheter. Her finner du også mye strandaktiviteter.

Les mer om nakenstrendene i Danmark her.

10. Playa Es Trenc - Mallorca, Spania
Dette er en typisk sydenstrand med parasoller og solsenger. Når du kommer hit må du se til høyre for å finne nudiststranden, ettersom resten av stranden er for de som liker å kle seg. Stranden består av fin, gylden sand og noe sanddyner.