Europas mest unike dyrepark?

Benidorm som var svært attraktivt reisemål for nordmenn på 80-og 90-tallet, satser på mer enn barer og nattklubber. Nye flotte turistattraksjoner beregnet på barnefamilier dukker opp som paddehatter.Tekst og foto: Espen Utaker


Terra Natura er en nyåpnet hypermoderne dyrepark, hvor du kan spasere gjennom tre verdensdeler i miniatyr. Du kommer tett innpå 1.500 dyr i parken. Det geniale med Terra Natura er at du kan stå en halv meter fra et nesehorn. Det eneste som skiller deg fra det fryktinngytende dyret er et glassmonter som er rundt halvannen meter høyt. Rett foran deg ligger nesehornet i vanngraven sin, og lurer på hvordan den havnet der. Forhåpentligvis er vanngraven så dyp at det ikke er mulig for nesehornet å angripe deg.

>> Flere opplevelser rundt Benidorm
>> BILDESERIE fra Terra Natura

 Foto: Espen Utaker
Foto: Espen Utaker Vis mer


Tilnærmet naturlige forhold

Terra Natura er annerledes enn andre dyrehager. Dyrene lever under "tilnærmet" naturlige forhold. Og det er bare et tykt panserglass, så nypusset at du knapt ser det, som skiller deg fra den aggressive strutsen som prøver å hakke på deg. Tigere som har en hyrdestund med hverandre er neppe dagligdags kost å se i en dyrehage. Det må vel være en indikasjon på at dyrene trives.

Tre verdensdeler

Dyrene kommer fra Amerika, Asia og Europa. Hvorfor dyr fra Afrika og Australia ikke har fått plass, er det eneste som er merkelig med Terra Natura. Samtidig er de fleste dyr som finnes i Afrika, også i Asia eller Amerika. Det betyr at du får asiatiske elefanter med mindre ører enn sine afrikanske artsfrender.

Av de savnende afrikanske dyrene er det vel stort sett bare løvene av de store rovdyrene som glimrer med sitt fravær, i tillegg til Afrikas tyngste vegetarianer, flodhesten. Men det er nok av andre fascinerende dyr. Rundt to hundre ulike arter kan du studere på nært hold.

Europas mest unike dyrepark?


Unikt papegøyeshow

Ruten er lagt opp slik at det er Amerikas dyreverden som står først på kartet. Her kan du oppleve et sjeldent spektakulært papegøyeshow tidlig på dagen og på ettermiddagen. Papegøyene flyr etter ordre rett over hodet på deg, så nær at du kjenner lufttrykket fra vingeslagene. De fargerike fuglene er trent opp til en imponerende presisjon.

Det er også andre dyreshow på faste tidspunker i de andre verdensdelene. I flere egne parker kommer du helt inn på dyrene. Ved å tre inn i et enormt nett, er du plutselig inne i den søramerikanske regnskogen. Her finnes det mange fugleslag og et kvitterende orkester. I en annen del av parken kommer du helt inn på hjortedyr, og kan klappe tamme bambier. Og langs hele ruten er høytalere "gjemt" langs veien, slik at spaserturen akkompagneres med dyrelydene til de dyrene du passerer. At det plutselig kommer tigerbrøl fra buskene, gjør opplevelsen enda mer spennende, ikke minst for barna.

 Foto: Espen Utaker
Foto: Espen Utaker Vis mer


Kjenn din besøkelsestid

Fordelen med å besøke Terra Natura på denne årstiden er at det er svært lite folk. Og har du mulighet til et besøk på en hverdag, er du ganske alene med dyrene. Badeland i Terra Natura er stengt i vintersesongen. Hit kan man imidlertid komme tilbake hvis man føler seg spesielt tiltrukket av å bade med haier. Det skjer selvfølgelig i et eget basseng, og koster ekstra. Men selv uten badeland er det ingen problemer med å tilbringe en hel dag i Terra Natura. Parken som er omkring et halvt år gammel, er nå helt ferdig til bruk, og er absolutt verdt et besøk.

>> Flere opplevelser rundt Benidorm
>> BILDESERIE fra Terra Natura

Fakta:

Adresse: Benidorm, Spania. 55 kilometer fra Alicante flyplass og 140 kilometer fra Valencia flyplass.
Åpningstider: Åpent alle dager unntatt 1. januar. Åpent fra klokken 10 til 17, 18, 19 eller 20, avhengig av sesong og ukedag.
Priser: 20 euro for voksne (13 til 59 år), 15 euro for barn (fire til 12 år) og seniorer (60 pluss).

Mer på nett: Terra Natura

Relaterte artikler:

DYREPARKER: Helårsåpen familiemoro i Skandinavia
Badeland i Norge
PRISTEST: 35 fornøyelsesparker i Norge, Sverige, Danmark og Finland