Europas lekreste storbyhotell

Se hvor du bør bo hvis du virkelig vil kose deg.

Ingenting å si på beliggenheten til Hotel Cipriani i Venezia. Du ser det i venstre hjørne, rundt bassenget. Foto: Hotel Cipriani
Ingenting å si på beliggenheten til Hotel Cipriani i Venezia. Du ser det i venstre hjørne, rundt bassenget. Foto: Hotel Cipriani Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reisemagasinet Conde Nast Traveller ba tidligere i år sine lesere stemme frem sine favoritter blant verdens hoteller.

DinSide har plukket ut de europeiske storbyhotellene som kom med på listen. Stikkordene er femstjerners og luksus... Da vet du hvor lista bør ligge for et virkelig deilig opphold neste gang du skal på storbyferie.

Merk deg at i disse tider har mange luksushotell måttet senke prisene for å fylle opp rommene. Mange har også rabatter der du bor tre netter for prisen av to, for eksempel. Husk at vintersesongen er lavsesong, og dermed en gunstig tid å slå på stortromma.

Det er ikke alltid best pris oppnås gjennom hotellets egen nettside. Sjekk også hva du får av tilbud gjennom forskjellige hotellnettsider. Les forøvrig flere tips om hvordan du får luksusrom til bra pris her.

Under ser du listen over topp ti storbyhoteller. Maks poengsum er 100.

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis mer


1. Four Seasons Hotel, Firenze, 94,7 poeng
Ingen tvil om at Firenze er en flott by. Lyst til å dra dit? Sjekk ut byens topp ti severdigheter. Conde Nasts lesere mener dessuten at det lekreste hotellet i byen er dette som ligger i et palass fra renessansetiden. Det har selvsagt en egen park full av statuer og fontener, og dekadense på alle bauger og kanter. Et dobbeltrom uten frokost koster fra 500 euro, cirka 4.150 kroner. Sleng på 55 euro, så får du også frokost.

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis mer


2. Hotel Cipriani, Venezia, 89,9 poeng
Kanalbyen Venezia er en av verdens mest populære turistbyer. Det betyr også at veldig mye er ganske turistifisert, men spiser du på et av disse stedene, unngår du i hvert fall å havne på de overprisede turistrestaurantene. Dette hotellet ligger Giudeccaøya, med praktfull utsikt over Venezia. Hotellet har eget basseng, og tennisbaner. Dobbeltrom fra 450 euro, cirka 3.750 kr, inkludert frokost.

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis mer


3. Ciragan Palace Kempinski, Istanbul 89,0 poeng
Istanbul er en av Europas mest spennende storbyer. Vet du lite om byen? Lær mer om hva den har å by på her. Et lekkert femstjernershotell med flott utsikt over Bosphorusstredet. Her kan du svømmer rundt i bassenget mens du skuer over til den asiatiske siden av Istanbul. Dobbeltrom fra 253 euro, cirka 2.100 kr, ikke inkludert skatter og avgifter eller frokost.

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis mer


4. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest 87,9 poeng
Budapest har i løpet av de siste årene seilt opp på popularitetslisten over europeiske storbyer. Ikke så rart, for her er prisnivået lavt, bygningene vakre og ølet godt. I tillegg kan du pleie helsen i et av de mange badene, noe DinSide selvsagt har testet ut. Dette femstjernershotellet i art noveau-stil har også en fantastisk beliggenhet - ved bredden av Danube, og med flott utsikt mot åsene i Buda. Dobbeltrom fra 290 euro, cirka 2.400 kr, ikke inkludert skatter og avgifter.

Foto: Hotellet
Foto: Hotellet Vis mer


5. InterContinental Paris Le Grand, Paris, 87,5 poeng
Ingen som reiser til Paris reiser skuffet tilbake. Her venter Eiffeltårnet, Louvre, Versailles, Notre Dame, shopping, og herlig fransk mat. Se hvor du bør spise når du er i Paris. InterContinental Paris Le Grand er et av byens mest luksuriøse femstjernershotell, og ligger selvsagt midt i smørøyet, nærmere bestemt like ved operaen, i det 9. arrondissement. Dobbeltrom fra 262 euro, cirka 2.200 kr. For dyrt? Sjekk ut disse rimeligere hotellperlene i byen.

Her er de fem neste på listen:
6. Hotel Astoria, St Petersburg, 83,5 poeng
7. Hotel Imperial, Wien, 81,5 poeng
8. Four Seasons Hotel George V, Paris, 81.4 poeng
9. Hotel de Russie, Roma 80.5 poeng
10. Four Seaons Hotel Istanbul at Sultanahmet 78.4 poeng

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer