Europas beste storbydestinasjon

Oslo er eneste nominerte fra Skandinavia.

<b>STORBYFERIE:</b> Oslo er nominert i klassen for beste europeiske storbyferie-destinasjon, i World Travel Awards. Foto: Erik Berg
STORBYFERIE: Oslo er nominert i klassen for beste europeiske storbyferie-destinasjon, i World Travel Awards. Foto: Erik Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer kan du peke nese til både svensker og dansker: Oslo er eneste skandinaviske representant på nominasjonslisten til beste europeiske storbyferie-destinasjon i World Travel Awards.

World Travel Awards har siden 1993 delt ut priser til ulike kategorier innenfor reiselivsbransjen; fra flyselskaper og fergeselskaper til bilutleiefirmaer, spahoteller, skiresorts og mye annet. Vinnerne stemmes fram av 183.000 reiseproffer i reisebyråer og turistorganisasjoner i pver 160 land verden over.

Kjent for penger, casinoer og jet set: Verdens topp 25 bydestinasjoner

Beste storbydestinasjon

Oslo er altså nominert til prisen for beste europeiske storbyferie-destinasjon, sammen med ni andre storbyer. Det skal kåres regionale vinnere fra de ulike verdensdelene - og de regionale vinnerne vil deretter gå videre til en verdensfinale. I dette spesifikke tilfellet skal det altså kåres verdens beste storbydestinasjon. Europa-vinnerne skal annonseres 1. oktober.

På tross av nominasjonen, har Oslo vært ute i hardt vær tidligere i år. En stor test av kollektivtilbudet i 23 europeiske storbyer, gir Oslo stryk. Men ifølge DinSides lesere, er Oslo i alle fall den beste norske fest-byen.

Storbyferie-feller du bør unngå

Her kan du se konkurrentene i kategorien for beste storbyferie-destinasjon. Hvilken av disse byene synes du bør vinne? Du kan stemme i avstemmingsobjektet til høyre.

Din mening

Hvilken storby er din storbyferie-favoritt? (Avsluttet)
London(18%) 244
Roma(17%) 232
Oslo(15%) 200
Paris(14%) 185
Praha(12%) 167
Venezia(6%) 87
Istanbul(5%) 69
Madrid(5%) 65
Lisboa(5%) 64
Tallinn(3%) 34
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Istanbul,Tyrkia
  Lisboa, Portugal
  London, Storbritannia
  Madrid, Spania
  Oslo, Norge
  Paris, Frankrike
  Praha, Tsjekkia
  Roma, Italia
  Tallinn, Estland
  Venezia, Italia

Fjorårets vinner i kategorien beste storbyreisemål, var Lisboa.

Her spiser du til riktig pris i Oslo

Det er mer

Oslo er imidlertid nominert i flere destinasjonsklasser for den Europeiske World Travel Award-kåringen. Vi finner hovedstaden som nominert i klassen for Europas ledende cruise-destinasjon og i klassen for Europas ledende cruisehavn. I disse klassene får også våre skandinaviske venner København og Stockholm testet sine kandidaturer.

Oslo Havn KF melder om rekordmange cruiseturister til Oslo i 2009, og en jevn årlig økning på 8-10 prosent over en lang periode. Rundt 270.000 cruiseturister fra 134 land kom til Oslo i 2009, og disse (inkludert mannskap og passasjerer) la igjen omkring 405 millioner kroner hos byens næringsliv. På nettsidene til Oslo Havn kan du se en liste med alle cruiseanløpene kommende sesong.

Hurtigruteskipet Fram er et av skipene som har ankret opp i Oslo denne våren. Vi besøkte cruisebåten da den lå til kai i Oslo - her kan du lese artikkelen og se bildene.