Europas beste nyttårsfester

Alle er ikke størst, men livet er storslagent på disse nyttårsfeiringene. Noen gjør det med stil i utlandet.

Fantastisk skue på Madeira når klokka blir 24. Foto: www.madeiraislands.travel
Fantastisk skue på Madeira når klokka blir 24. Foto: www.madeiraislands.travel Vis mer


Å feire nyttår i utlandet blir mer og mer populært. Europeiske storbyer og mindre steder konkurrerer om å ha de feteste nyttårsfestene. De største byene har de største festene, men du skal ikke være sikker på at disse nødvendigvis er best.

Storbytur

Berlin, Madrid, Paris, Roma, Oslo. Alle har de det. Nyttårsfester for innbyggerne. Erik Ekstrand og kompisgjengen drar for første gang til utlandet for å feire nyttår. Valget falt på Praha, som feirer fire dager til ende.

- Tidligere har vi som mange andre tatt turen på fjellet i Norge. Hemsedal og Trysil har for oss utspilt sin rolle, så nå stikker vi til Praha for å oppleve øst-europeisk nyttår, forteller han.

Gjengen fra Oslo bestilte billettene og hotellet allerede lenge før sommeren.

- Vi tok ingen sjanser på å ikke få billetter eller opphold. Det er alltid lurt å bestille tidlig på sånne steder, sier Ekstrand.

Åttende året på rad

Gjengen har feiret nyttår sammen siden 16-års alderen, og nå er det åttende året på rad de feirer sammen.

Nytt av året er en venninnegjeng de har alliert seg med, som også skal nedover til Praha, for å telle ned de siste sekundene.

- Det er nok litt flaks at vi har kommet i kontakt med disse, men det blir jo langt morsommere når vi er tolv gutter og jenter som reiser, og ikke bare oss seks kompisene, sier Ekstrand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planene for neste år er ikke lagt ennå, men han ymter frempå at det kunne være moro å kanskje prøve seg utenfor Europa.

- Vi hører om fullmånefester på mange eksotiske øyer rundt om i verden. Det må da finnes noen sinnsyke nyttårsfester på disse stedene?

>>Nyttårsfest i Praha
>>Nyttårsfest i Wien
>>Nyttårsfest i Berlin
>>Nyttårsfest på Madeira
>>Nyttårsfest i Edinburgh