Europaferie på hjul

Barnslig moro i Euro Disney og søt marsipan i Lübeck. Her er tips og ruteforslag til bilferien i Europa.

Hvor går familieturen i år?
Hvor går familieturen i år? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hver sommer pakker tusenvis av nordmenn bilen og legger kursen sørover. Vi har samlet gode tips til turen – og ruteforslag til dere som ennå ikke har gjort de viktige veivalgene.

Ruteforslag

Bilorganisasjonene Norges Automobilforbund (NAF), Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Motorførernes Avholdsforbund (MA) har alle en reisetjeneste som tilbyr medlemmene råd og hjelp til planlegging av bilferien. KNA og MA kan skreddersy en reiserute for sine medlemmer – mens NAF tilbyr hjelp til ruteplanlegging gjennom sine bøker med ruteforslag.

Vi ba KNA og MA legge opp en rute for en barnefamilie på fire, med to uker til disposisjon. Siden NAF ikke tilbyr skreddersydde ruter til sine medlemmer, kunne de heller ikke lage en rute for ”vår familie”.

  • KNAs ruteforslag

  • MAs ruteforslag
  • Vi har også samlet gode råd til hjelp under planlegging av turen, og under selve reisen. Dette finner du i artikkelen før avreise og underveis.

    Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.