Europa på boks

 Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Europa på boks

Spillet
Europa på boks er et kunnskapsspill hvor man ved hjelp av to terninger og spørsmålskort (geografi, språk og kultur) skal utføre oppdrag som man trekker i forkant av spillet. Som inngangsspørsmål til hver gang det er din tur, må man svare på et omriss av et landområde eller gjenkjenne et flagg. DETTE er ikke alltid like lett, selv om det handler om kun Europa. Vinneren av spillet er den som fullfører oppdraget sitt først. Det morsomme er at oppdragene skal holdes hemmelig. Klarer du å skjønne hva dine motstanderes oppdrag er, kan du sabotere deres oppdrag med å utfordre til dueller og likende. Dette er ofte hysterisk moro!

 • Design
  Spillets utforming er lite og kompakt. Europa på boks har noe kjedelig fargebruk, men den tilsvarende utgaven av USA på boks er virkelig en fryd for øyet. Innpakningen er som sagt liten og tett, tar veldig liten plass, og uten noen spilleplate tar det ikke store plassen når det skal spilles.

 • Spillvennlighet
  Spillene fremstår som forholdsvis ukompliserte. Reglene er ikke mange, oppsettet med bruken av to terninger fungerer bra, og oppdragene er rimelig korte og enkle. Noe er derimot uklart, og det er duellfunksjonen på terningene. Her skal man duellere om kort som er i spill ved å svare på spørsmålene som er på kortet. Problemet er at jo lenger kortet er i spill, jo lettere blir det å huske spørsmålene fra duell til duell. Da blir man bare sittende og bytte kort etter hvert. Spesielt hvis man kun er to spillere vil man oppleve dette som litt småteit.

 • Tidsbruk
  Dette avhenger litt av hvor mange spillere man er, og hvor flink man er til å svare på spørsmål og tilegne seg kunnskaper. Vi spilte det ut på 45 minutter, men det er mulig å holde på lenger hvis man har lyst til det.

 • Vanskelighetsgrad
  Spillet skilter med at det har en høy læringskurve, og det kan vi til en viss grad si oss enige i. En del av spørsmålene er veldig vanskelige, noen er lette, men man lærer fort mye om flagg og landområder av disse kortene. Vi fant heller ingen faktafeil. Spillet passer i grunnen best til voksne, ettersom de fleste av spørsmålene er vanskelige. På kartutsnitt- og flaggspørsmålene har man anledning til å benytte seg av hjelpemidler, og dette er bra fordi mange av flaggene og kartutsnittet er kjempevanskelige. Ikke alle kan flagget til Vallonia i Spania, eller kartutsnittet av landområdet Flanderen.

  Konklusjon

  image: Europa på boks


  Et spill med generelt høy vanskelighetsgrad som passer til alt fra to til seks spillere. Det følger med få komponenter til spillet, noe som gjør det lett å hanskes med, og du skal spille det mye før du kjenner igjen alle spørsmålene. Duellfunksjonen ble etterhvert komisk ettersom det bare ble å bytte kort når man husket alle spørsmålene. Vi moret oss med Europa på boks, det vil du også gjøre.

  Pris: 398 kroner

  Finnes også i versjonen USA på boks.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!