EU-razziaer mot ulovlig prissamarbeid i lufta

Brussel (NTB-Reuters-AFP): Etterforskere fra EU-kommisjonen har gått til razzia mot flere internasjonale flyselskaper, som mistenkes for å ha drevet ulovlig kartellvirksomhet. Tyske Lufthansa er ett av selskapene som har hatt besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapene som nå etterforskes, skal ha drevet prissamarbeid i strid med reglene, het det i en kunngjøring fra kommisjonen i Brussel tirsdag. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal det dreie seg om billettprisene på ruter mellom Europa og Japan.

- Kommisjonen har grunn til å tro at selskapene det gjelder, har brutt EUs regler om restriktiv forretningspraksis, het det videre i tirsdagens kunngjøring. Lufthansa bekreftet samme dag at selskapets kontorer i Frankfurt har hatt besøk fra kommisjonen.

- Kommisjonen har opplysninger som tyder på at passasjerflyselskaper, blant dem Lufthansa, har deltatt i konkurransestridig prissamarbeid. Lufthansa samarbeider villig og fullt ut ved å legge fram opplysningene EU har bedt om, opplyste selskapet.

En ikke navngitt talsmann for italienske Alitalia sa at dette selskapet også blir gransket av EU-kommisjonen. De to britiske selskapene British Airways og Virgin Atlantic opplyste derimot at de ikke var blitt utsatt for noen razzia.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!