EU-razziaer mot ulovlig prissamarbeid i lufta

Brussel (NTB-Reuters-AFP): Etterforskere fra EU-kommisjonen har gått til razzia mot flere internasjonale flyselskaper, som mistenkes for å ha drevet ulovlig kartellvirksomhet. Tyske Lufthansa er ett av selskapene som har hatt besøk.

Selskapene som nå etterforskes, skal ha drevet prissamarbeid i strid med reglene, het det i en kunngjøring fra kommisjonen i Brussel tirsdag. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal det dreie seg om billettprisene på ruter mellom Europa og Japan.

- Kommisjonen har grunn til å tro at selskapene det gjelder, har brutt EUs regler om restriktiv forretningspraksis, het det videre i tirsdagens kunngjøring. Lufthansa bekreftet samme dag at selskapets kontorer i Frankfurt har hatt besøk fra kommisjonen.

- Kommisjonen har opplysninger som tyder på at passasjerflyselskaper, blant dem Lufthansa, har deltatt i konkurransestridig prissamarbeid. Lufthansa samarbeider villig og fullt ut ved å legge fram opplysningene EU har bedt om, opplyste selskapet.

En ikke navngitt talsmann for italienske Alitalia sa at dette selskapet også blir gransket av EU-kommisjonen. De to britiske selskapene British Airways og Virgin Atlantic opplyste derimot at de ikke var blitt utsatt for noen razzia.