Etter solnedgang ...

Tipsene for musikk, uteliv, mat og shopping. Av: Pernille Berg


7: Musikk

For lokale er solnedgangskonsertene i Kirstenbosh botaniske hage en deilig og avslappende avslutning på uken. Hver søndag kl 17.00 fra november til mars spiller fantastiske band her. Kirstenbosh er verdensberømt for sin magiske atmosfære, og internasjonale stjerner dukker til stadighet opp på scenen. Billetten koster R30. Folk sitter på gresset som sild i tønne, men det er litt av hyggen.

 • Se de fristende bildene fra Sør-Afrikas vakreste by og området rundt.
 • 8: Vintur

  Vinrankene trives i områdene rundt Cape Town. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


  En annen luksus i Sør-Afrika er den vidunderlige vinen. Snaue 40 minutter utenfor Cape Town finnes et av de beste vindistriktene i landet, Stellenbosh. Her kan du tilbringe en hel dag med å reise fra vingård til vingård og prøvesmake vin til den store gullmedalje. Du kan også kjøpe med deg prisbelønnede viner fra R20. Ikke verst!

  Tips: Se tidligere artikkel om vinbesøk i Sør-Afrika

  9: Uteliv

  For deg som liker høy musikk og billig alkohol er det mange bra klubber og barer å velge mellom. Dette er byen for de rike og pene, og her ligger listen høyt. Utestedene ligner på et hvilket som helst utested i en hvilken som helst annen storby. Den største forskjellen er at en halvliter koster R10. Det blir noen liter på hundrelappen, det! De beste klubbene ligger i sentrums hovedgate, Long street, og er lette å finne.

  På byen i Cape Town er det både frilynt, billig og moderne. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


  Det bør også nevnes at Cape Town flere år på rad er kåret til verdens homsehovedstad, og folk er relativt liberale. Byen gikk dessuten også nylig til topps i kåringen av de beste byene å spise ute i. Spesielt er det mange fantastiske sjømatrestauranter langs strendene.

  10: Marked

  Dette er et lite utvalg av de aktiviteter du kan velge mellom i Cape Town. Hvis du er så heldig å komme hit en gang - vær så snill - ikke ta første turen til kjøpesenteret. Hvis du MÅ handle, ta en tur til Green Market midt i byen. Dette er det eldste markedet i byen, og de selger alt fra suvenirer til afrikansk originalkunst. Internasjonale merkevarer kan du kjøpe hjemme.

  Mer fra Cape Town og området rundt

  Tilbake til innledningen