Foto: Espen Mills
Foto: Espen MillsVis mer

Ett døgn på Preikestolen

Se den flotte videoen av et av Norges største turmål.

Det er nesten så man tror en eller annen hadde en tanke bak det da Preikestolen ved Lysefjorden i Rogaland en gang ble skapt. Platået har i hvert fall stor suksess som turmål for turister både fra inn- og utland.

Og at det er vakkert på Preikestolen er det ingen tvil om. Luftig til omtrent 600 meter over fjorden ligger det rundt 625 kvm store platået der. Turen opp dit er rundt fire kilometer lang, og dermed ikke avskrekkende selv for dem som er mest vant med spasersko og brostein. I fjor besøkte rundt 130.000 mennesker Preikestolen.

Uansett om du har vært der eller ikke vil du la deg imponere over filmen stavangerfotografen Espen Mills har lagt ut på nettet. Ved midnatt den 27. juni plasserte han et speilreflekskamera på et stativ med Preikestolen og Lysefjorden i fokus, og programmerte det til å ta bilde hvert 50. sekund i ett døgn. Deretter satte han sammen 5.000 stillbilder til en film.

I løpet av den fire minutter lange filmen kan du se hvordan den blå sommernatten etterhvert tetner til av tåke, får morgensolen trenger gjennom og får det til å klarne opp. Utpå morgenen dukker de første turgåerne opp, og utover dagen kommer de i en ganske jevn strøm ut på platået. Nede på Lysefjorden sklir en og annen båt forbi. Og selv når solen går ned, er det folk ute på platået. Se og nyt!

Artikkelen fortsetter under annonsen


Foto: Espen Mills, www.espenmills.no/www.etnebilder.no
Musikk: "Time" av Poor Edward, www.pooredward.no