Et rom med utsikt

Hva er vel vitsen med å være i Roma, dersom du kun ser rett i veggen på nabohuset? Vi guider deg til hotellene i Europa med den desidert flotteste utsikten.

Oppleves Paris best på avstand? Vakkert er det uansett å våkne til denne utsikten.
Oppleves Paris best på avstand? Vakkert er det uansett å våkne til denne utsikten. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er nok ikke få som har besøkt et fantastisk vakkert sted, men bodd med en fantastisk kjip utsikt. Du våkner om morgenen, tasser bort til vinduet og er klar for å møte vakker utsikt – men alt du ser er en sliten bakgård og noen hunder.

Med hjelp av Michelin-guiden for Europas storbyer har vi lett oss fram til hotellene med utmerkelsen ”usedvanlig flott utsikt.” God reise!

Eiffeltårnet og Casino Monte Carlo

Mye er sagt om Frankrike og franskmenn. Skal vi tolke den amerikanske forfatteren Henry Miller riktig, bør du absolutt etterstrebe å finne et rom med utsikt over byen.

”Paris ligner en hore. Når du ser henne på avstand, snapper du efter pusten, så strålende synes du at hun er, og du brenner av begjær etter å holde henne i armene dine. Fem minutter senere føler du deg slunken og utbrent, og du vemmes ved deg selv. Du føler deg snytt.”

Sitat fra Krepsens vendekrets, 1934.

Det kan synes som om den beste måten nyte Paris på, er på avstand. Panoramautsikt over byen får du fra Hotel Raphaël. Her omgis du i tillegg av plysj og rysjer fra 1925.

 • Her bor du med flottest utsikt over Frankrike og Monaco.
 • Liseberg, Strøget og Oslofjorden

  Det er ikke sikkert du er såpass ved bevissthet at du er i stand til å beundre utsikten fra berg- og dalbanen i Liseberg. Dersom du ønsker deg vakker utsikt i Gøteborg, bør du ta inn på hotellet Victors. Herfra har du utsikt over Göta Kanal og havnen.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  I den danske hovedstaden har du dejligst utsikt over Strøget og byen fra to av byens SAS-hoteller. SAS-hotellene i Oslo er også godt representert i oversikten over hotellene i Norge med best utsikt.

 • Her bor du med flottest utsikt over Norge, Sverige og Danmark.
 • Romantisk utsikt fra Londra Palace i Venezia.
  Romantisk utsikt fra Londra Palace i Venezia. Vis mer

  Italia

  ”Venezia er som å spise en hel eske likørkonfekt på en gang.”

  Dette skrev den amerikanske forfatteren Truman Capote i The Observer, 1961. Hvorvidt han ble kvalm, full eller bare ørlite grann beruset vites ikke – men vi ville tippe på det siste. Du kan la deg fortrylle av Venezias kanaler og gondoler fra ditt eget hotellvindu dersom du velger ett av hotellene vi foreslår i Italia-avsnittet. Der finner du også tips om hvor du bør bo for best utsikt over Roma, Napoli og Sicilia.

 • Her bor du med flottest utsikt over Italia.
 • Frankfurtere og øl

  Ingen Tysklandstur uten Frankfurtere, Wienerschnitzel og øl. Men den beste utsikten over landet får du fra hotellene som er omtalt i denne artikkelen. I Køln kan du for eksempel bo i byens gamle vanntårn med utsikt over Rhinen og Tysklands 4. største by.

 • Her bor du med flottest utsikt over Tyskland, Belgia og Sveits.
 • Salsa og tyrefekting

  Best oversikt over salsadansingen og tyrefektingen får du ved å overnatte på et av disse hotellene. Her er også forslag til deg som ønsker utsikt over Barcelona, Andalucia-fjellene eller havet - eller for deg som er i Portugal; malerisk vakre Lisboa.

 • Her bor du med flottest utsikt over Portugal og Spania.
 • Yorkshirepudding og fotball

  England er ikke kjent for sitt kjøkken. Derimot er landet kjent for fotball, hooligans og dårlig vær.

  ”Det er lett å skille mellom sommer og vinter i England. Om sommeren er regnet litt varmere.”

  Sitatet er hentet fra den engelske forfatteren Colin Wilson. Dersom du vil iaktta England uten å bli våt, gjør du dette best ved å leie deg inn på et hotell med utsikt.

 • Her bor du med flottest utsikt i England.
 • Wienervals og Sachertorte

  Hva kan vel være vakrere omgivelser for å spise Sachertorte og danse Wienervals enn på Schloss Mönchstein. Her kan du nyte en fantastisk utsikt over Salzburg og omgivelsene. Om slottet skal det være sagt at om det er et fåtall ting du bør gjøre her i livet, så er et opphold der en av disse tingene.

 • Her finner du hotellene med flottest utsikt i Østerrike og Ungarn.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.