For nordmenn som ikke liker utenlandsk ost... Foto: Tine
For nordmenn som ikke liker utenlandsk ost... Foto: TineVis mer

Et lite stykke Norge - i utlandet

Her er løsningen for alle dere som ikke klarer dere uten norske (eller svenske) produkter når dere reiser til det store utland.

På langtur i utlandet, og savner norsk melkesjokolade? Fortvilet over at du ikke får tak i snus i landet der du bor? Slapp av, det er mulig å få de utroligste norske (og svenske) produktene sendt til de største reisedestinasjonene i verden.

Mange nordmenn som drar langt av gårde for å studere, fyller kofferten opp med norske melkesjokolader, risengrynsgrøt eller hurtigpotetstappe, for å nevne noe. Det er noe rart med mange nordmenn når de drar ut av landet. Uansett hvor god maten smaker på feriestedet, blir den aldri helt som hjemme i Norge.

Det er derfor ikke så rart at nettsider som Norskmat.com kan eksistere. På siden kan du bestille norske produkter til ditt ferie- eller bosted i utlandet. Her finner du brunost, fiskeboller, barnegrøt, ukeblader, norsk tanntråd og mye mer.

 • Ekstern lenke:
  Norskmat.com

  En boks leverpostei koster 236 kr (med frakt) å sende til USA. Skal du kjøpe, lønner det seg å kjøpe mer enn én boks. Foto: Stabburet
  En boks leverpostei koster 236 kr (med frakt) å sende til USA. Skal du kjøpe, lønner det seg å kjøpe mer enn én boks. Foto: Stabburet Vis mer


  Svindyrt

  Hvis du er desperat etter norsk kost i utlandet, må du være villig til å punge ut. Bare se på dette priseksemplet: Du er student i Australia og har lyst på en god norsk sjokoladeplate. Dette må du betale:

         
  Sjokoladeplate (230g)32 kr     
  Frakt250 kr     
  TOTALT286 kr     
  Det er vel de færreste som er villig til å betale nesten tre hundrelapper for "et lite stykke Norge". Heldigvis er det billigere å kjøpe flere varer i samme slengen. Kjøper du for eksempel fem sjokoladeplater kommer frakten på 330 kr og den endelig prisen blir i underkant av 500 kroner. Eller drøyt 100 kr per sjokoladeplate. Med andre ord, det koster å være kresen i matveien.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Snus på nett

  Skal du være i utlandet over lengre tid, og er avhengig av snus, kan det hende du får problemer. Snussalg er ulovlig i samtlige EU-land, unntatt Sverige. I en del land er snus lite utbredt, slik at det kan bli vanskelig å få fatt i den pulveriserte tobakken.

  Letteste måte å skaffe snus i utlandet er antakeligvis gjennom Internett.
  Letteste måte å skaffe snus i utlandet er antakeligvis gjennom Internett. Vis mer


  Og det er kanskje grunnen til at snus er blitt big business på nettet. Det finnes mange sider som lar deg bestille snus, stor sett fra Sverige, til ditt oppholdssted der ute i verden. Her er noen nettsider som selger snus til tobakksavhengige nordmenn:

 • SnusButiken
 • BuySnus
 • The Northerner

  En snusbestilling (ti doser) av merket General koster 367 svenske kr (inkl. frakt) å sende over til USA.* Det tilsvarer omtrent 344 norske kroner. Sjekk ut DinSides valutakalkulator for oppdaterte valutakurser.

  Lyst til å vite mer om snus? Sjekk ut denne humoristiske svenske propagandafilmen for snus:

  * Prisen ovenfor er hentet fra SnusButiken