Er visum til Tyrkia inkludert i billetten?

Er det du eller turoperatøren som ordner visumsøknaden før Tyrkia-ferien? Reiseeksperten svarer.

TYRKIA: Nye regler om visum ved innreise til Tyrkia trådte i kraft den 1. januar i år.<br />
<I>Foto: Dag Yngve Dahle</I>
TYRKIA: Nye regler om visum ved innreise til Tyrkia trådte i kraft den 1. januar i år.
Foto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal til Tyrkia fra 19.06. til 03.07.02 sammen med mann og datter på 17 år. Skal reise med Ving. Har fått oppgitt at visum ligger i billetten. Stemmer dette eller må vi ordne oss med eget visum?

Popoulært

Tyrkia har blitt et riktig populært reisemål. Ifølge Handel- og servicenæringens hovedorganisasjons feriestatistikk dro 61.205 nordmenn på pakketur til Tyrkia i fjor. Imidlertid ble det innført visumplikt fra og med den 1. januar i år.

- Visumplikten innføres på grunn av det gjensidige forholdet mellom Tyrkia og Norge. Norge har med Schengen-avtalen innført visumplikt ovenfor tyrkere, sa Berna Sevinc, førstesekretær ved den tyrkiske ambassaden i Oslo til DinSide Reise i fjor sommer. Mer om visumplikten i denne artikkelen. Reiseeksperten har også tidligere svart på spørsmål om Tyrkias innføring av visumplikt for nordmenn.

Den tyrkiske ambassaden opplyser at alle norske statsborgere skal betale 20 dollar eller 25 euro i gebyr for både inngang- og transittvisum. Nordmenn kan få visum i inntil 30 dager ved grenseovergangene. Vil du oppholde deg lengre i landet bør du søke visum i den tyrkiske ambassaden. Reiser du på chartertur er det ikke sikkert du trenger å tenke på det. Både Star Tour og Ving opplyser at visumet er inkludert i billettprisen. Ved innsjekking på Gardermoen utdeles bevis på betalt visum.

 • Den tyrkiske ambassaden
  Halvdan Svartes gate 5
  0244 OSLO
  Tlf.: 22 44 87 42
 • Det tyrkiske turistrådets offisielle nettsted
 • De billigste backpackerlandene i Europa

 • Er det noen dyreparker i nærheten av solkysten i Spania?

 • Tilbake til introartikkel

 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!