Er speedoen på vei tilbake?

- Folk bygger seg opp med trening, og vil vise det frem på stranda.

SPEEDOEN VIL IKKE DØ: Denne mannen er kanskje mer trendy enn han tror. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
SPEEDOEN VIL IKKE DØ: Denne mannen er kanskje mer trendy enn han tror. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elsket og hatet - speedoen, eller den truselignende badebuksen for menn, er visstnok på vei tilbake. I hvert fall skal vi tro en nylig undersøkelse fra Storbritannia.

Prissammenligningstjenesten Ciao har opplevd en 400 prosents økning i søk etter speedoer i løpet av de siste seks månedene, skriver Telegraph.co.uk. Funnene er basert på over 6.000 internettsøk på nettsiden.

- Alle har lyst til å se bra ut på stranden, og dette viser at briter er blitt mye stoltere når de skreller av seg klærne, sier Tom Hyde fra Ciao til avisen.

- Folk bygger seg opp med trening, og feirer den nye fasongen med å lete etter det trangeste, minste og mest avslørende badetøyet, mener han.

Det er imdlertid ikke alle som er så glade i speedoen. I fjor bestemte en fornøyelsespark seg for å bannlyse speedoen, fordi de mente det trange plagget ikke egnet seg på et sted med mange barn.

En gammel klassiker

Denne varianten er vanligere å se på norske strender enn den klassiske speedoen - foreløpig. Foto: Speedo
Denne varianten er vanligere å se på norske strender enn den klassiske speedoen - foreløpig. Foto: Speedo Vis mer

Badebukser

Hva kler gutta best? (Avsluttet)
Badeshorts til knærne(39%)
Badeshorts til midt på låret(28%)
Speedos(14%)
Trange badeshorts (kort boxer)(14%)
Badeshorts til under knærne(4%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Speedoen ble i sin tid utviklet for at konkurransesvømmere skulle få mindre motstand i vannet, og dermed svømme fortere. Faktisk ble den første gang introdusert i Sydney så tidlig som i 1928.

Speedoene har generelt sett vært vanligst å se på de litt eldre badegjestene på europeiske strender. Yngre menn har i hovedsak foretrukket badeshorts som enten når til midt på låret eller ned til knærne. De to sistnevnte er i hvert fall det som har vært mest vanlig å se på norske strender.

Andre steder i verden er trange badeshorts det vanligste. Det gjelder for eksempel i Brasil, der så og si alle menn går med slike. (De er like trange som speedoen, men stopper øverst på låret, som en kort boxer.)

Vel, det er bare å vente å se da, om speedoen også vil bli mer populær blant norske menn, eller om de holder seg til den løse badeshortsen i stedet.

Les også: De verste feriantrekkene - og ja, speedos er nevnt ...

Sjekk hvilke bikinier som er riktigst i sommer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer