Er Nessie død?

Noe er galt i Loch Ness, "Nessie" dukker ikke opp mer. Ekspertene frykter det verste ...

Publisert
Sist oppdatert

Loch Ness er en av verdens mest kjente innsjøer, og det er ikke på grunn av badestrendene, vannkvaliteten eller beliggenheten, men på grunn av en meget spesiell innbygger: Sjøuhyret Nessie.

De første registrerte observasjonene av uhyret skriver seg så langt tilbake som år 565. Nå er forskerne bekymret for Nessie; observasjonene av uhyret blir sjeldnere og sjeldnere, og de forbereder så på det verst tenkelige: At Nessie er død. Dette skriver tyske Bild Online.

Bare to observasjoner

I år har det kun vært to observasjoner av sjøuhyret, og i løpet av fjoråret ble det kun rapportert tre observasjoner. Til sammenlikning ble Nessie observert hele tjue ganger i løpet av året, for ti år siden. I 2001 dro et svensk forskerteam til den skotske innsjøen med et fem ganger sju meter stort fangstnett, på jakt etter Nessie - men forgjeves; de klarte ikke å fange uhyret. Nå frykter man at uhyret er borte for godt.

Var det Loch Ness-monsteret som ble filmet i sommer?

Uhyret i Loch Ness har stilnet ... Foto: Steve Drewery
Uhyret i Loch Ness har stilnet ... Foto: Steve Drewery Vis mer


Én ting er helsa til det myteomspunnede sjøuhyret, noe annet er påvirkningen som Nessies mulige bortgang vil ha på turistnæringen i området. Man regner med at myten om sjøuhyret stod for en årlig inntjening på rundt ni millioner euro til turistnæringen i området rundt Loch Ness.

Spørsmålet blir da om innsjøen vil dra like mye turister og interesserte, nå som muligheten for å få et glimt av uhyret kanskje er borte for godt ...

Undertegnede besøkte området og innsjøen for ti år siden, men fikk ikke sett uhyret, på tross av iherdige forsøk.

Kilde: Bild Online

Relaterte linker: Loch Ness Project og Loch Ness Centre


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer