Foto: Illustrasjon
Foto: IllustrasjonVis mer

Er hotellanmeldelsene til å stole på?

Ikke se deg blind på Tripadvisors brukeranmeldelser.

Tripadvisor har 35 millioner reiseglade brukere, og er mest kjent for sine brukeranmeldelser av hoteller. Dem er det mange som bruker flittig når de skal velge hvilket hotell de skal bo på i ferien.

Men hotelleierne er ikke nødvendigvis så glade for dette. De mener en del av brukeranmeldelsene er uriktige og falske. DinSide skrev nylig at 700 hotelleiere nå har bestemt seg for å konfrontere Tripadvisor med dette.

Tripadvisors brukeranmeldelser kan legges inn av hvem som helst. Tripadvisor sier de har ansatte som sjekker alle anmeldelser og gjør undersøkelser dersom de oppfatter noen som mistenkelig. Det har blitt avdekket flere tilfeller der hotellets egne ansatte har lagt inn rosende anmeldelser for å lokke flere gjester til stedet.

Gir de et reelt bilde?

Hotellanmeldelser

Stoler du på hotellanmeldelsene til Tripadvisor? (Avsluttet)
Ja, til dels, men jeg tar dem med en klype salt(42%)
Ikke veldig, men de gir meg en pekepinn om hotellet er noe for meg(29%)
Ja, jeg lar anmeldelsene påvirke mitt hotellvalg(17%)
Nei, jeg stoler heller på anbefalninger fra venner og kjente(13%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Så, på den ene siden har vi falske og uriktige anmeldelser som er urettferdig kritiske mot hotellet (en hotelleier som er med i aksjonsgruppen mot Tripadvisor hevder en ansatt som ble sparket har lagt inn en falsk anmeldelse der hotellet anklages for å ha lopper og rotter). På den andre siden har vi hotelleiere som legger inn overdrevent rosende anmeldelser for å lokke til seg flere gjester.

Les også: Spik spenna hotellbeskrivelser

Kan vi stole på slike brukeranmeldelser? Tripadvisor selv ber alle brukere ignorere anmeldelser som virker overdrevent kritiske eller rosende. Men hvordan skal vi vite om anmeldelsen er falsk eller ikke?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes ingen fasit. Men det går an å være litt oppmerksom når du er inne og leser brukeranmeldelsene. Her er noen spørsmål du bør stille deg:

  • Er det lagt inn nok anmeldelser til at du føler at de kan gi et reelt bilde av hotellet?
  • Er det noe klart flertall som mener det ene eller det andre om stedet? (Tripadvisor presenterer statistikk på hvor mange som mener at hotellet er fantastisk, veldig bra, ok, dårlig og helt elendig.)
  • Har brukerne lagt inn bilder? I så fall - sjekk dem ut og se om brukerne kan underbygge påstandene sine med bildebevis (for eksempel hvis de skriver at det er mugg på badet).
  • Er brukeranmeldelsen fersk? Anmeldelser som er tre år gamle er kanskje ikke like representative i dag.
Slik får du luksushotell til bra pris

Andre tips:

  • Hør blant venner og bekjente om de har noen hoteller å anbefale på destinasjonen du skal.
  • Sjekk om noen aviser eller magasiner har gjort en anmeldelse av hotellet. Gjør et googlesøk der du skriver hotellets navn + "review" og se om du får opp noe.
Les DinSides hotellanmeldelser her