Er du helt propell?

Bli flyekspert på ti minutter, eller demonstrer din egen uvitenhet i all stillhet.

Hva brukes dette flyet til? Spørsmål og svar finner du i flytesten.
Hva brukes dette flyet til? Spørsmål og svar finner du i flytesten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På nettet finnes utallige steder egnet kun til fly, flyselskaper og flygningens historie. Alt tyder på at flyinteressen er enorm verden over, og det er ikke underlig at disse maskinene fascinerer. Fra du lærer å brette papirfly i barnehagen, til du selv kanskje sitter bak spakene på et småfly eller et jagerfly, er drømmen om å innta himmelrommet der hos de fleste av oss. Men hva vet du egentlig om flygningens historie, og om de maskinene og selskapene du reiser rundt kloden med? Ta testen, og finn ut.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Gammel drøm

Mennesket har trolig alltid drømt om å kunne fly. Ta for eksempel det greske sagnet om Ikaros, gutten som ville rømme fra Kreta med vinger på ryggen, vinger som var laget av voks som smeltet når Ikaros fløy for nært solen. Historien har gitt oss mange lignende hendelser; Mennesker som konstruerer merkelige apparater som skal ta dem opp i luften, og som styrter til andres latter og ofte også til sin egen fordervelse.

Driftige brødre

Brødrene Orville og Wilbur Wright var de første som tok av i det som ble verdens første vellykkede motorflygning den 17.12.1903. Siden den gang har vi fått helikopter, jetfly, overlydsflygninger og måneferder.

Flygningen har revolusjonert verden. Med fly er plutselig alle klodens land og kontinenter tilgjengelig for mennesket, uansett hvor vi bor, og flygningen ligger til grunn for det meste av reisemønsteret vi ser i dag. Ungdommer på loffen i Asia, venninner på weekendtur til New York og par med ferieleilighet i Spania. Alle er avhengige av fly for å oppfylle sine reisedrømmer.

 • Test deg selv: Har du flyskrekk?

 • Test deg selv: Er du en flybølle?
 • Andre tester fra DinSide Reise finner du her
 • Reisehjelp hos DinSide

 • Finn billige charterturer i restplassoversikten
 • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
 • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
 • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren

 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!